Hej.
Lige nu har jeg mange grønne tomater i mit drivhus.
Er der nogen, der har en god opskrift, hvor der indgår grønne tomater?
På forhånd tak. B.
tilføjet af gnaek
jeg er ikke den store kok
jeg har folk til det grove. JEG dyrker tomaterne og min kæreste sørger for at lave lækre sager ud af høsten. Det smager lækkert at pickle dem... noget med en masse tomater, løg, sennepsfrø, fennikelfrø etc og så i et rent sylteglas.
men der er også nogle opskrifter her: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katagorier-3.php?id=15348&Gr%C3%B8nne%20Tomater
MEN jeg vil bare lige sige, det er ikke for sent for modning endnu. Klip toppene og de fleste af grenene, altså dem UDEN tomater, af dine buske, så der ikke skal bruges næring og energi på at holde liv i det grønne, men kun på vækst og modning af frugterne.
God fornøjelse!
tilføjet af Soul-mate
Sylt dem
Syltede grønne tomater smager kanon til næsten alt slags oksekød...så klø på og dine venner vil elske dine syltede små mirakler.
tilføjet af morkaroline
Stegte grønne tomater
Ingredienser:
100 g. hvedemel
50 g. majsmel
1 tsk. havsalt
½ tsk. stødt hvid peber
2 tørret basilikum
1 æg
1½ dl. mælk
4-5 mellemstore grønne (umodne) tomater
olie til stegning
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og lav en fordybning i midten. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål og hæld det ned i fordybningen. Rør dejen sammen.
Skær tomater i tykke skiver (½-1 cm).
Varm en pande op med ca. ½ cm olie. Dyp tomatskiverne i dejen og steg dem i olien ca. 1 minut på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir før de serveres.
Server som hovedret med nye kartofler som tilbehør.
tilføjet af tomaten
grønne ditto
de er fortræffelige til hjemmelavet remoulade eller pickles, men det er et større arbejde, så kan du sylte dem, både sødt og surt, de kan også bruges til tomatmarmelade, den bedste er nok tomat og løg pickles, så du får en kopieret opskrift fra Tørsleff: 1½ kg små grønne tomater,½ løg, 3/4 liter eddike, 525 g melis, 1½ spsk salt 1 brev tawana bl. syltekrydderier, 1 dessertske flydende atamon.
tilføjet af Mie3
Istedet for
Hejsa.
Hvis du gerne vil have tomaterne røde så pluk dem og pak dem ind i avispapir og læg dem i et skab i et par dage. Så får du dejlige røde tomater.
Ved godt du spørg om opskrift på grønne tomater....men var bare et fif med hvordan de bliver røde
tilføjet af bufas
langtids bagte grønne tomater
skær tomaterne i halve sæt dem på en braddepande på bageparpir krydr med salt og peber og giv dem et strit olie. lad dem stå i ovnen i 3 timer ved 180 grader .husk at se til dem ind imellem. hæld dem på en bøtte og stil dem i køleskabet og brug dem som tilbehør, kan stå i køleskabet i mindst 3 uger
tilføjet af "Grisen"
grønne tomater til røde
Hej med jer.
Den er god nok, de grønne tomater bliver røde når de bliver pakket ind i avispapir. Jeg har også en masse grønne tomater som jeg dårligt nok ved hvordan jeg skal komme af med.