Jeg har overvejet gældssanering efter en stor firma gæld. Min mand har særeje og ejer hus, bil m.v. Kan de gå ind og tage del i disse ting, selvom vi har særeje og hvad med min pensionsopsparing, kan de røre den?
tilføjet af Anonym
Du skulle næsten
Prøve at læse konkursloven omkring gældssanering kapitel 25, så tror jeg du bliver en hel del klogere 😉
tilføjet af anonym
Gæld og særeje
Jeg mener bestemt ikke særeje kan røres. En ægtefælle skal ikke betale en ægtefælles gæld.
Medmindre det drejer sig om nødvendige ting, mad .o.s.v, hvis ikke loven er ændret.
Men har man fælleseje kan det virke, som om man skal betale.
Hvis den ægtefælle, der har særeje dør, så arver man, hvis ikke der er lavet testamente. Igen, hvis ikke loven er ændret.
Du kan ikke stole på rådgivning her. Mange slynger noget ud, som viser ikke at være rigtigt.
Der kan være så mange ting der gør sig gældende, så snart vi er inde på jura, så selv advokater laver fejl.
Min mand er ikke far til mine børn, men han vil gerne have de arver ham, derfor har han lavet et testamente.
Flere år efter opdager jeg, at børnebørnene ikke arver ham, hvis ikke det er tilføjet i testamentet. Det burde advokaten have sagt.
Du bliver nødt til at henvende dig til en advokat, for at blive vejledt. Der er alt for mange "fælder". Og du skal også helst kunne tænke det igennem selv, det er min erfaring.
tilføjet af Anonym
for lidt info
Jeg formoder du har haft et firma, som er gået ned og det er et privatejet firma eller også har du i det mindste kautionerte for gælden i virksomheden. HVIS ja så kan du ikke eje noget, og afhængig af din alder kan du overveje gældssanering, men det er der ikke meget ide i. Du får ganske vist høvlet noget af din gæld af dig, men skal så betale af på resten mange år frem. Hvis din mand er en du er gift med, så foreslår jeg at alt hvad du ejer nu og fremover flyttes over i din mands navn, så kan kreditorerne ikke røre det. Din pensionsopsparing mener jeg ikke man kan gøre udlæg i, men det må du lige spørge selskabet som har ordningen om. alternativt se betingelserne for opsparingsordningen, dem har du fået. god fornøjelse med et nyt liv. Rådgivning fra en som har prøvet det samme.
tilføjet af dulkis
Er dit firma allerede lukket?
- hvis ikke kan du prøve at kigge lidt her http://www.startvaekst.dk/earlywarning.dk/akkordordning
- Ved en gældssanering skal dine pensionsmidler fordeles mellem kreditorerne. Dvs provenuet, for kapital- og ratepensioner opsiges på almindelige vilkår. Har du opsparingen placeret i en bank, skal du være forberedt på, de har en tendens til blot at tømme de konti, de har adgang til og det kan i sidste ende betyde at en mere simpel kreditor kan lægge dig hindringer i vejen ved at påberåbe forfordeling. http://fanke.dk/Da/Forside/S%C3%B8giafg%C3%B8relser/Visenafg%C3%B8relse.aspx?VerdictId=bf75d902-3691-4020-9032-3b5282816c22
- Efter de nye regler skal din mands indtægter ikke indgå i dividenden, men der kan være særlige forhold, der gør sig gældende, eksempelvis hvornår det særeje er etableret. Hvis det er lavet for at dække af for kreditorer i almindelighed og for nylig, kan I blive tvunget til at omgøre det.
- Brug de 1000 kroner det koster at få et kvalificeret råd, fra et af de advokatfirmaer der beskæftiger sig mest med området.
tilføjet af ernst_kolding
Hvis du er
erklæret konkurs og din partners likvider ikke er inddraget bliver de ikke regnet med i en gældssanering.
At bruge penge på en advokat i den forbindelse er spild af penge, søg gældssanering og du får stillet en advokat gratis til rådighed og så kører sagen, kan du få gældssanering er det godt, kan du ikke har du ingen udgifter af det, jeg har selv været det igennem og fik bevilget gældssanering.
Til den som skrev at man skal betale mange år frem, nej, normalt er det max 5 år man skal betale.