22tilføjet af

Gæster drysser salt på min mad

Når jeg har kreeret en god middag med det hele, kan det tænde mig af, at folk drysser salt på min mad før de har smagt den.
Bruger du også salt og peber, før du har smagt maden?
tilføjet af

Det er....

død-uhøfligt, man smager på maden først ! Blot min mening.
tilføjet af

du har sikkert kreeret med konserves og

vacumpakkede giftige kartofler, falsk bearnaise, og meget andet spraldespandeaffald.
der findes ikke en eneste kro her i landet, hvor man kan få rigtig mad, lavet fra bunden af, ikke engang rødkål kan de nye kokke lave uden farve, og grønne ærter er som regel gule og overkogte.
alt er fup og svindel, rodfrugten i frugtsalat er lavet af roer, det samme gælder for rødbeder, alt skal ligne noget det ikke er, takket være alle de falske farver og tilsætningstoffer.
de fleste krogæster ved af erfaring, at hvis maden skal smage af bare en lille smule, så skal der salt og peber til, eller også skal man have glutamat med på kroen - det tredie kryderi.
tilføjet af

Nå hedder du nu

krofatter på aftægt ?
Tidligere kaldte du dig kok 😮
Det eneste du åbenbart har forstand på er, det du hører på den lukkede psykiatriske afdeling hvor du lever dit sølle liv, du har sandsynligvis aldrig haft råd til at spise på kro siden du udtaler dig sådan.
Angående det med at drysse salt og peber på maden før man har smagt på den, jeg tror det er en dum vane mange mennesker har, selv spiser jeg ikke ret meget salt og jeg smager altid på maden før jeg tilsætter extra krydderi.
Når jeg kreerer en god middag til mine gæster bliver jeg også harm hvis de overdrysser maden med salt før de har smagt på det.[:*(]
tilføjet af

Mennesker er vanedyr

Hvis folk er sultne, så tænker de
ikke på at smage på maden. De
følger deres instinkt om, at få
noget i maven.
Hvis du vil undgå den situation i
fremtiden, så sæt smør og brød ind.
Når de sætter sig ved bordet.
tilføjet af

Hmm Bimmer

har du aldrig set når nogle mennesker smører et rundstykke og så drysser salt på som vi andre ville drysse sukker på ?
Noget andet er, at salt slet ikke er sundt i større mængder, det binder væske i kroppen, men det tænker folk nok ikke over.
tilføjet af

jeg

må bryde grædende sammen og tilstå at det gør jeg desværre også [:*(]
Tror som det også er andre der siger dårlig vane..?
Eller hvis det er i festligt lag gør jeg det også for netop at forebygge dehydrering ved større eller mindre mængder indtagelse af alkohol...
tilføjet af

Jamen kære anonym dog

kender du ikke fidusen ??
Drik dig i hegnet og lidt længere og når du kommer hjem fatter du et ølglas og fylder det med koldt vand, du tager så en almindelig teskefuld almindelig køkkensalt og rører det op i vandet og så sætter du munden til glasset og tømmer det og vips har du ingen tømmermænd dagen efter 😉
Indrømmer gerne, at det smager sq ik som øl eller andre gode sager, men det hjælper bedre end 10 panodil eller en reparationsbajer 😃
tilføjet af

tak for et taknemmeligt svar.

desværre har jeg aldrig været på den psykiatiske afdeling, selvom nogen påstår at der serveres ægte hjemmelavet mad.
jeg har derimod sejlet jorden rundt mindst 4 gange, samt arbejdet 30 år i grønland og 5 år i US bluff.
jeg har fodret dronningen 4 gange, men det bliver man naturligvis ikke en bedre kok af, men hun brugte også salt og peber.
thi det skete i de dage hvor jeg som nyansat kok kom på thule air base, grækerkokken ville have at jeg skulle drikke uso, men jeg havde hørt om alle hans saligheder inden jeg ankom, så jeg nægtede at drikke.
normalt skulle alle nyansatte drikkes fulde så de kunne fortælle om alle deres nederlag, som så senere blev brugt imod dem.
en nyansat bager blev så fuld første dag, at han ikke mødte på arbejde næste morgen, og da de åbnede hans dør til de 6 m2 fandt de ham død mellem sengen og sengebordet.
da bageren endnu ikke var mødt på arbejde, var han ikke ansat forsikringsmæssigt, så han blev lagt i en zinkkiste til næste skibsanløb, og opbevaret i frysehuset.
grundet ovenstående måtte familien selv betale alle afgifter med at få hans afsjælede krop hjem igen.
da jeg var nyansat kok, skulle jeg vise dronningen hendes indkvartering tæt på hospitalet, og derfor havde jeg medbragt nogle friske sandwish og høkervin.
forbindelsesofficeren og politimesteren var desværre for fulde til at ledsage hoffet, og skrige hans var ikke færdig med at montere lokumsbrædtet, så pludselig kunne vi høre en høj skrigen fra lokummet, det var dronningen der var faldet ned på gulvet, fordi skrige hans manglede at montere 2 bolte.
lokumsbrædtet hænger nu i smedekroen, med et foto af tredie prinzen bag ved.
tilføjet af

Nej..

jeg smager altid først, og undlader for det meste at putte salt og peber på, da jeg synes det er uhøfligt overfor værten.
Bliver selv irriteret over, at gæster drysser salt og peber på, før de har smagt maden.
Det ødelægger maden, hvis de oversalter den. Jeg har jo i forvejen puttet salt i.
tilføjet af

Salt

der er lige lavet en undersøgelse der viser, at overforbrug af salt er lige så farligt som at ryge.
Og i DK bruger vi alt for meget salt.
tilføjet af

Den er god nok

Tømmermænd er for det meste dehydrering da alkohol jo virker vanddrivende, en smule salt binder så vædsken i kroppen.
Nogle siger at salte snacks bare giver mere tørst når man er godt i gang med at drikke hjernen ud, men faktisk er det ikke tosset at spise det salt netop grundet dehydreringen.
Når jeg på varme dage drikker en masse vand dypper jeg nu og da en fugtig finger i saltkrukken, og så ind i gabet med den, det varer faktisk ikke længe før jeg mærker virkningen.
tilføjet af

Det overforbrug

ligger for en stor dels vedkommende i færdigmad, og det indgår i det samlede forbrug.
Nogle af de dybfrosne færdigretter man køber er hylende salte, så man burde måske udspecifere hvor meget hhv. fødevareindustrien bruger vs det fine og grove salt der bliver solgt i detailhandlen.
Man kan beskylde McDonalds for meget, men det gælder ikke salt i deres frites som jo skal bestilles ekstra.
tilføjet af

Rødkål uden farve

En god hjemmelavet rødkål skal nu tilsættes farve, men i form af lage fra syltede rødbeder fra bunden af når man begynder at koge.
Så lidt ribsgele og andefedt, så må alle dem der påstår at "Herregårdsrødkål" smager lige så godt gerne blive hjemme 😃
tilføjet af

Det er da lige så slemt

At folk kommer ketchup på maden (afhængig hvad mad det er naturligvis) FØR de har smagt på den....😮
tilføjet af

sorry fruppe, color no way.

sjovt at du lige nævner rødbedesaft, som også er farve der er tilsat roer, som er det der bliver solgt som rødbeder.
jeg har set utallige kokke og husmødre der laver fisefarvet rødkål, men hvis man bruger den rigtige fremgangsmåde, så skal der overhovedet ikke tilsættes farve.
jeg kan aceptere andefedt og ribsgele, lige før rødkålen serveres, men ikke når den rigtige rødkål er færdig, hele hemmeligheden ligger i fremgangsmåden.
tilføjet af

fin grov salt, eller

2 kg, fin salt vejer det samme som 2 kg grov salt, så du kan ikke sammenligne på den måde.
fødevareindustrien bruger salpeter, nitritsalt, samt glutamat, glutamat kaldes også det tredie kryderi, og skal forestille at fremhæve den smag der skulle være i varen, men som naturligvis ikke findes, hvorfor man bruger glutamat, fordi det åbner smagsporene på tungen.
tilføjet af

Løsningen

Nej, det gør jeg ikke. En del af det at lave mad er jo at smage den til. Jeg har svært ved at forestille mig den kulinariske nydelse og oplevelsen af alle nuancerne, når det hele bare smager af salt?
Men løsningen kunne være at spørge gæsterne, når de afgiver bestillingen, om de altid drysser salt på maden? Så kan du jo i og for sig servere noget, der smager som at stikke tungen ud ad vinduet for de gæster. 😉
tilføjet af

Klart

Rødbeder farver ret kraftigt i sig selv, hvilket også er årsag til at industrien anvender farvestoffet i anden sammenhæng.
Min mor er af naturlige årsager [:*(] forhindret i at fortælle hvordan hun syltede rødbeder, men de var noget mere møre end dem kan køber, måske kogt lidt hårdt, hvilket jo også har trukket farven mere ud i lagen.
tilføjet af

Sjældent

Jeg bruger sjældent salt på min mad. Kun vis den virkelig mangler.
Men ejg genkender godt det at før enkelte overhovedt har smagt på det. En fortalte engang at han havde nogen der kom jævnligt. Og gæsten smed et godt drys på før det røg i kloaken. Men det var så indtil en dag han lavede potionanretning. Og krydderet gæstens godt. 😉
Han gjorde det så oz kun fordi han kendte vedkommed eog havde gjort det gennem lang tid. Og kunne tage den joke det var. Efter han fik svar på hvorfor maden var sådan.😉
tilføjet af

nej det må man ikke

det er uhøflig🙁.man må smage inden man salter.🙂
tilføjet af

Min ældre familie gjorde det

konsekvent.
Min far og hans far, og det var sgu ligemeget om værtinden forinden kraftigt advarede mod mere salt hvis hun ved et uheld havde saltet maden for meget.
D`herrer smed salt på alligevel, og skældte ud over at maden var for salt 😃😃
tilføjet af

Det er også derfor

Det er også derfor jeg smager før jeg kommer salt eller andet på. For jeg ved jo ikk hvad jeg synes der skal på. Før det har været en tur forbi smagsløgene.😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.