7tilføjet af

Maling eller hvidtning

Jeg har netop postet et indlæg, der omhandler maling til stuklofter (gipslofter). Jeg har så læst lidt på nettet og fundet ud af, at gipslofter ikke er det samme som pudsede lofter.
Derfor er mit spørgsmål så, hvad jeg skal stille op med et pudset loft, hvis jeg gerne vil have det hvidt. Skal jeg rense det ned og male det, eller skal det hvidtes?
Hvornår renser og hvidter man i så fald loftet, så det bedste resultat opnås? Der er vel også nogle hensyn at tage til stukken.
Jeg håber, der er en derude, som har nogle gode erfaringer at dele.
På forhånd tak.
tilføjet af

Du kan bruge noget der hedder

Panelhvid fra Trip Trap. Det koster lidt ekstra, men det har lidt mere glans end en billig loftmaling. Skjolder slår heller ikke så meget igennem. Det er godt nok til træ, men jeg har også brugt det på gibsloft med fint resultat.
Men ellers så køb en almindelig loftmaling.
Begge dele skal nok hæfte på på både gips og pudsede lofter. Så længe det er en porøs flade (murværk, gibs, træ, tidligere loftmaling) kommer du ikke galt afsted.
Det skal altsammen nok hæfte så længe du ikke maler plastic og metal, men det gør du jo ikke🙂
tilføjet af

Tusind tak for svar

Som du nok kan regne ud, skulle der ikke have stået, hvornår man renser og hvidter lofter. Jeg er ret sikker på, at tidspunkt er underordnet, selv om jeg ikke kender så meget til loftmaling! 😉
Igen, tak for svaret.
tilføjet af

hej hej

Hejsa
Okay først skal du finde ud af, om det loftet har fået tidliger er afsmittende. Ta en våd klud og kør hen over loftet, smitter det meget a, er det nok kalket, eller gammel limfarve. I det tilfælde skal du være folrsigtig med loftet. Du kan vælge at vaske loftet ned (hvis det er limfarve, det er dog noget bøvlet). Ellers kan du forsøge dig, med noget der hedder micro disperser. Det kan købes ved din lokale farve handler. bilka produkter mm, er og blir noget billiig l****. Micro disperseren, ogå kaldet forandrings grunder, deler du 1:1 med vand, det er i sig selv lige så tynd som vand. Det kan svine en del, dæk godt a, da det ligesom ligger en plastik hinde når det tøre. Efter den angivende tørretid, kan du male ovenpå, men hver forsigtig, og sørg for at rulle vådt i vådt. Du skal ikke bruge trip trap. En god ide, er at gå til farvehandleren, og forklar hvad problemet er´. Stuk kræver ikke særlig behandling, blot det samme som loftet.
Go fornøjelse hilsen maleren
tilføjet af

velbekomme

jeg har selv lige stået og fedtet med det, så jeg deler gerne min erfaring🙂
tilføjet af

lige den forskel

at hvidtning ikke er lavet at plastikbunden maling. Og derfor har evne til at optage den fugt der er i rummet og senere afgive den igen. Plastikmalingen er også mere død at se på end et hvidtet loft. Så er du feinschmecker, eller kan bedre lide at bruge ugiftige malinger, skal du hvidte. Det er også lettere at rense af senere, hvis du vil have stukken til at fremstå tydeligere igen.
tilføjet af

Og den evne du her nævner

Har almindelige moderne plastic malinger også. Det er ikke plastic som i en plastic pose. Det er PVA plast og ikke PVC plast som bl.a poser er lavet af. malinger i dag er diffusionsåbne og kan optage og afgive fugt. Så det er en skrøne, som mange stadig tror på.
tilføjet af

Jeg er næsten enig, men

jeg ville vaske loftet ned hvis det var limfarve. Du risikere, selvom du giver det forankringsgrunder ovenpå limfarve at det begynder at revne/skalle alligevel! Altid bedst at vaske det så godt ned som muligt og så give forankringsgrunder.
OG hvis du ikke ønsker at vaske ned, så brug en vandig alkydgrunder, istedet for en almindelig forankringsgrunder. Den almindelige forankringsgrunder er vandopløselig, dvs så snart den bliver fugtig, vil loftet alligel smitte af. Den vandige alkydgrunder er ikke vandopløselig, så når den først er tør, så sidder den som en meget tynd gummihinde. Den er også stærkere.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.