Er her nogen herinde der kan give mig en opskrift på hjemmebag (her tænkes på boller), som ikke bliver så hurtigt tørre? Mine holder et døgn. Derefter kan de stadig sagtens spises men er bare blevet markant mere tørre.
Nogen gode opskrifter eller nogen gode råd til opbevaring?
Jeg lægger dem i en lukket plasticpose i ovnen, jeg har hørt det skulle være et godt sted at opbevare dem, men er da ikke helt sikker
tilføjet af tutank
jeg bager alt
mit brød selv.når det er kølet af ,lægger jeg det i en plastikpose og ind i køleskabet.franskbrødet bliver da blødt ,men aldrig tørt.
tilføjet af anonym
Gulerødder.
Prøv at putte revet gulerødder i bolledejen. Det gør dem friske i lang tid.
tilføjet af jetpost
Jo jo
de skal i lukket plasticpose. Du kan med held i flere dage gøre således. Tænd ovnen på 200 grader. Når den er varm, fører du bollen meget hurtigt ind under vandhanen( meget hurtigt) man kan også tage vand på hænderne og gøre bollen fugtig. Derefter ind i ovnen, og efter 2-3 min har du friskbagte boller igen
tilføjet af Bagersvend
I fryseren med det
Hvis du kommer brødet i fryseren når det er afkølet vil det bevare friskheden. Brød med udblødte kerner, højt fedtindhold eller, som før nævnt, gulerødder holder også fugten bedre. Men medmindre du fryser brødet vil det under alle omstændigheder blive mere kedeligt.
tilføjet af anonym
mindre gær
og lang hævetid - det er måske en løsning - aldrig mere end MAX 25 gr gær pr. 1 kg mel - og en hævetid på min. 2-3 timer
her er en god opskrift - til flutes - boller - brød - alt efter hvordan du vælger at forme dejen...
25 gr gær
6 dl. lunkent vand
1 spsk salt¨
1 kg hvedemel (12 gr. protein pr. 100 gr)
1 spsk olie
Udrør gær i lunkent vand, tilsæt salt. Rør mel i lidt efter lidt - hæld ud på bord og ælt godt - du skal mærke dejen "vokse" - ca. 10 min. - tilsæt ikke for meget mel - så bliver brødet tørt og trist.
Hæld en spsk olie i en ren høj skål - form dejen til en kugle og "rul" den i olien - dæk med film og lad hæve i ca. 2-3 timer - ca. 3x oprindelig størrelse - tag dejen ud på bordet - klap den flad - "fold" sammen igen og læg den tilbage i skålen i ca 45 min.
Slå dejen ned - og form til flutes, brød, boller - efterhæv på plade til dobbelt størrelse og så pensler du med æg, mælk, kold kaffe ell. lign. - drys evt. med birkes og rids med skarp kniv.
Bag v. 225 grader i 20-25 min (boller/flutes) eller 35 min. (brød) - spray med koldt vand et par gange under bagning
Afkøl på rist - og kom det i frysepose og i fryseren.
God fornøjelse ;o)
tilføjet af tofly
joo
Her er en opskrift som jeg selv er kommet frem til. Jeg laver altid et helt brød af det, deler det i 4 og smider det jeg ikke skal bruge i fryseren. Når jeg så skal bruge det, så tager jeg et stykke op og giver det 3 min. i mocroovnen, så er det som friskbagt.
Jeg har en røremaskine til at lave dejen på
1 pk. gær
1,5 dl kogende vand
3,5 dl koldt vand
3 kogte kartofler, skrællede og i små tern
½ spsk olie
1 tsk. salt
Hvedemel
evt nogle solsikkekerner, hørfrø ect.
Bland vandet
opløs gæren her i
Tilsæt olie kartofler, salt og evt. kerner
Tilsæt hvedemel, dejen skal være lidt klistret
Rør i 5 min
Kom bagepapir på en bradepande
Hæld dejen i, mas ud i siderne så det er fordelt over hele pladen
Smør lidt ymer på med hænderne
Kom i ovnen i ca. 40 min ved 180 grader.
Tag ud, lad køle af med bunden i vejret
Tager 10 min. at lave, og smager godt
tilføjet af klaus T
slut med tørre boller
5dl mælk
2 gær
1dl Olie/200gram margarine
2 æg
2spsk Sukker
2 små tsk salt
ca 900 gram mel.
lun mælk til omkring 35 grader. rør gæren i og tilsæt sukker, salt, æg og olie og rør sammen.
tilsæt så mel lidt efter lidt. VIGTIGT. dejen skal være klæbrig.. (dejen skal klæbe til skaftet fra en træske)
lad dejen hæve et lunt sted 20 minutter. form boller og lad igen hæve i 20 minutter.
bag i ovn ved 200grader i 12-15 minutter.
hvis ellers ikke der er brugt for meget mel kan bollerne holde sig friske i dagevis :)
Ps. undskyld det sene svar :D