jeg vil gerne gemme noget kødkraft jeg har kogt på nogle okseben og noget skank.
Jeg tænkte på om man på en eller anden vis ved hjælp af en eller anden teknik kan lave det om til boillionterninger man kan have liggende i skabet?
tilføjet af Kloge Åge
Det kan du ikke
Det vil jo rådne omgående.
tilføjet af opiukslffsbnm
Hvis man koger det helt ind
til det er tørt og salter det godt, så rådner det vel ikke?
tilføjet af anonym
isterning
Hvorfor fryser du det ikke bare ned i isterningeposer. ?
Så kan du tage en terning ud fra fryseren, når det skal bruges.
Det gør jeg.
Skal det kunne holde sig i et skab, skal du nok putte en masse kemikalier i, for at det ikke rådner.
Det er jo det madvare industrien gør.
tilføjet af fruppe
Jeg tror ikke Du opnår det samme
Jeg kogte engang en fond ned fra 3 til 1/2 liter og synes den var ved at blive lidt jævn, da den så var kold var den som gele, det er stivelse fra brusk og marv der gør det.
Jeg skulle bruge den fond et par dage efter til en flok gæster, men under andre omstændigheder ville jeg dele og fryse den og bruge den til sauce.
Nogle restauranter laver faktisk fond hver dag og bruger den som grund til suppe eller sauce, snyd måske, men det smager godt alligevel 😉
Nogle bruner også knoglerne i ovnen før de bliver kogt, man kan koge et par gulerødder og porretoppe med.......der er mange muligheder, men put endelig ikke for meget salt i, af den grund at man jo sommetider kæmper med at få en sovs til at smage, bl.a. med salt, så sker der det at smider man en terning eller koncentreret fond med salt i gryden bliver der for meget salt.
tilføjet af Overblik
Isterningeposer
Kan små engang snapseglas ikke gøre det. Det andet lyder besværligt.
tilføjet af Overblik
Det er der ingen snyd i
Det er faktisk kogekunst. Det du har lavet er ægte sky, så blær du dig bare med det.
Du koger normalt vis fond i en gryde. De skal ikke nødvendigvis brunes af i ovn. Gryde er helt i orden og noget nemmere. Når benene er brunet af hælder man simpelthen vand på og grønsager i, som du selv foreslår. Krydderdusken er køkkenhemmeligheden og den ægte opskrift på saucen fra netop det køkken.
tilføjet af aonym
tjoh..
Man kan jo bruge hvad man har lyst til, evt. isterningebakke.
Men jeg synes nu det lyder mere besværligt, med små engangs snapseglas.
Med poserne er man sikker på der ikke ryger spild ud i fryseren og bouillonen er pakket ind.
Det er såmænd ikke mere besværligt, end at putte vand i isterningeposer.
Det kan de fleste vel overkomme. ?
tilføjet af fruppe
Godt nok
Anden gang jeg ville lave en fond brugte jeg bare for meget porretop 😖