Hej alle.
Har det noget på sig, at jo dybere bunden er på vinflasken, jo bedre kvalitet?
tilføjet af øøøhhh
nej
;o))
tilføjet af maggie22
Forklaring:
Forklaringen på de dybe bunde er at når en RIGTIG tjener serverer vin, holder han sin tommelfinger i bunden og resten UNDER flasken... (forestil dig at du skal at du "tigger om penge og istedet for at holde tommel på SIDEN af hånden (hvor flasken skal ligge), flytter du tommelfingeren op så den VILLE nå ind i bunden af flasken...) Det kræver balance og en del øvelse at servere på denne måde, men det ser FEDT ud, når man servere for vennerne på denne måde! Prøv dig frem... (start med de tomme flasker først!) gggg
tilføjet af skoder
dem
der siger nej er IKKE vin kendere
jeg har direkte fra koens mule
at hvis den har en dyb bund så er det en go vin
fordi at tjenerene stopper tommelfingeren derop
når de serverer den
har altid hadet italiensk vin men da jeg hørte den her og prøvede det
så var det sq rigtig go vin
dette er vist genereelt på vine osse hvid vin
tilføjet af skoder
tåbelig
forklaring
tilføjet af Anonym
gemmevin
Hej
Jeg har hørt, at den dybe bund er til at opfange bundfaldet, der automatisk kommer i vine, når de gemmes i lang tid, så man kan skænke "ren" vin når den åbnes.(vin gemmes liggende, og står så op et par timer før servering) Det med vintjeneren kan jeg godt se, men man kan godt lære sig at skænke på denne "blærede" måde, også med en alm. flaske. Når du finder flasker med dyb bund er det altså et tegn på, at der er tale om en vin med potentiale til at gemmes.
VHPK :)
tilføjet af vin kypere
fis
svaret ligger tilbage i tiden.
Hvor man ikke filtrerede vinen, som det gøres med de fleste idag. Så flasken havde fordybningen indaf, for at samle rester.
Og den gang, var det kun de større og bedre vingårde der havde råd til at købe anderedes fl. end den alm. bordeaux fl. - og det blev så til, at de gode vine havde den bund, men når det bliver kendt, jab så smider producenter med kedelig vin, da vinen i sådan en fl. og så man lige vidt.
Og vin tjenere har intet med det at gøre, trot sku egentlig vinproducenten er ligeglad om det ser smart ud eller ej, det hvad det smager af der ligger ham for sinde.
Man ser sjældnere og sjældnere specielle fl. da mange producente går over til den alm. Bordeaux fl. for at spare på omkostninger, da fl. er ret dyre.
En alm. fl. vin koster ca. 16-17 kr. når den når forbrugere - og det uden vin i - det er prisen for flasken, proppen og afgifter.
Og specielle fl. kan hurtigt få det til at stige.
Nogle har dog stadig den dybe bund, fordi de kan have rest affald i, men det ikke mange man bliver nød til at dekantere, slet ik af de vin der bliver drukket mest af.
Så det en gammel skrøne, som lever videre fordi der ik er så bred viden om vin endnu
tilføjet af aliasalias
våbenskjold
Tror du skal holde dig til "vin kypere"s forklaring. Har også hørt skrønen om de bedre vine med dybe bunde. Som han skriver: de dårlige vinproducenter har sgu nok også luret den... Men så et andet flaskespørgsmål: jeg har hørt at flasker med våbenskjold formet i glasset skulle indeholde god vin, af samme grund: prisen på flasken. Synes den myte er lidt mere sejlivet, men med bund-forklaringen i tankerne: er der hold i våbenskjoldmyten?
tilføjet af vinelsker
Enig, men
Det er faktisk stadig en god måde at se forskel på vine.
Generelt bliver alle vine som kommer hjem i store tankvogne nemlig påfyldt flasker med flad bund, blandt andet på grund af prisen.
En "slotsaftapning" vil derfor ALTID være med hul bund.
Så prøver nogen at sælge dig en slotsaftapning med flad bund, så skal du nok finde et andet sted at købe dine vine.
tilføjet af Søren
Tak for svarene
Jeg holder nu også mest på, at det var tidfældet for mange år siden. De ville da også være mærkeligt hvis ikke de mindre gode vinproducenter så ville tappe deres vi på flasker med dyb bund og så "snyde" os købere...
God forklaring med bundfaldet.