5tilføjet af

hjælp, er helt på bar bund mht uddannelse

jeg har en studentereksamen med matematik og dansk på A, fysik, biologi og historie på B, kemi på C udover de andre fag jeg har haft. Bare lige for at give nogenlunde overblik over hvad jeg ville kunne søge ind på.
Jeg har prøvet at gå på matematik-økonomi og læreruddannelsen på matematiklinien, men jeg gik død i dem begge. Jeg tror jeg skal uddanne mig inden for noget hvor man skal lave præcisionsarbejde med hænderne, for det kan jeg godt lide at lave med forskellige ting. Jeg har kigget på ortopædingeniør men der skal man til sverige efter et halvt år i horsens, og har gjort op med mig selv at det vil jeg slet ikke.
jeg har også fundet ud af at jeg ikke vil læse noget der har meget med biologi og kemi end højst nødvendigt. Så jeg skal ikke være sygeplejerske eller læge.
Men hvilke uddannelser kan der være hvor man bruger sine hænder til præcisionsarbejde? Gerne en hvor man skal bruge sin studentereksamen.
På forhånd tak,
den forvirrede
tilføjet af

Kirurg.

Var det ikke noget ?
tilføjet af

Hvad med...

Du kunne blive kok - der kan du i hvert fald bruge hænderne. Det er i hvert fald det som jeg selv tænker på lige nu. Jeg har også en STX, og har også prøvet både uni og læreruddannelsen før, men jeg savnede noget mere konkret og praktisk.
Skal det være en videregående uddannelse - og i så fald, hvorfor?
tilføjet af

har prøvet kokkeuddannelsen

da jeg gik ud af 10. klasse og stadig ikke anede hvad jeg skulle lave, foreslog min studievejleder mig at blive kok, da jeg havde fået ros af min lærer i hjemmekundskab. Men det var simpelthen et helvede og det var også umuligt at få en praktikplads, selvom skolen havde sagt det godt kunne lade sig gøre, så det var godt det samme.
men jeg er faldet over proffesionsbachelor som optometrist, så det tror jeg at jeg vil undersøge nærmere. Men nej, det behøver ikke at være videregående, bare det kunne være noget jeg brænder for. Havde også overvejet tandtekniker, men der må man ikke være overfølsom overfor diverse materialer og selvom jeg ikke har det, vil jeg ikke risikere at arbejde med materialer der kan virke belastende mod helbredet
tilføjet af

Jamen jamen

Hvad mener du med, at det var et helvede på kokkeuddannelsen? Jeg vil gerne prøve det, selvom jeg ved, at det nogle gange skal gå rigtig stærkt. Jeg tror, at jeg har brug for at der sker noget.
tilføjet af

ja,

man skal være utrolig intelligent (på den skarpe måde, ikke nødvendigvis som bogorme der klarer hf og gymnasiet med flotte karakterer) og have en enorm viden inden for gastronomi, og det er ikke nok at man godt kan lide at lave hjemmelavede frikadeller og spaghetti med kødsovs, næh man skal vide en hel del om mad. Det skal nærmest være sådan at man er ligesom hende den rødhårede fra desperat housewives i et køkken. Nu hvor jeg tænker over det, så var det når jeg havde bagt brød og kager at jeg havde fået ros i hjemkundskab i folkeskolen, så studievejlederen skulle have sagt bager istedet kok, så ville jeg sikkert være bager i dag.
Men ikke nok med at det er et ret svært fag, kokkefaget, så er det meget hårdt fysisk og psykisk og der er en generel hård tone kokkene imellem, eller måske nærmere kokkechef til kokke. Når man skal i praktik som kokkelærling, er det heller ikke bare en eller anden bodega man kan vælge som praktikplads. Det skal godkendes af skolen, og det er som regel kun de fineste restauranter og andre finere spisesteder der er godkendt. Så du skal vide på forhånd at det er gastronomi og ikke bare madlavning det går ud på at lave som kok.
Hvis du har været vant til at lave mad fra du var 13-14 år og kan finde ud af at lave en masse forskellig slags mad, kender en masse fif til at forbedre smag og elsker at lave anderledes mad, så kast dig endelig ud i det. Bare vær forberedt på at du arbejder når alle de andre har fri, det er måske det der koster mest ved valget af kokkefaget
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.