SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
14tilføjet af Anonym DF
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
http://www.bt.dk/foedevarer/slut-med-slagteri-fusk-nu-skal-koed-pumpet-med-vand-maerkes
Svinekød og oksekød bliver i stor stil pumpet med vand. Ligesom man kender det fra kyllingekød bliver oksebøffer og stege af svinekød tilsat en vandholdig saltlage, som føres ind i kødet med meget tynde nåle.
Og vandbøfferne og -stegene er blevet solgt, uden at forbrugerne tydeligt fik at vide, at der er vand i kødet, sådan som reglerne kræver det.
Det er jo underordnet med sådan en slags smiley mærkning da vi jo køber kødet alligevel.
tilføjet af thomas-f-hansen
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Ja, det er godt.
I forbindelse med selve købet, er forbrugerne på den måde klar over at de køber en vare, som i et eller andet omfang består af vand.
Da der er tale om saltlage i en ret høj opløsning, så er det vigtigt at vide, særligt for alle de forbrugere der af hensyn til helbredet har behov for at kende deres indtag af salt.
tilføjet af Anonym DF
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Bliver da spændende når de kommer til hamburgerryg og skinke 😖
Ja, det er godt.
I forbindelse med selve købet, er forbrugerne på den måde klar over at de køber en vare, som i et eller andet omfang består af vand.
Da der er tale om saltlage i en ret høj opløsning, så er det vigtigt at vide, særligt for alle de forbrugere der af hensyn til helbredet har behov for at kende deres indtag af salt.
tilføjet af thomas-f-hansen
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Hvis den almindelige forbruger vidste hvordan en rigtig hamburgerryg eller skinke ser ud, så ville de ikke købe den der ligger plasticpakket i køleren, hvis altså de havde et alternativ.
tilføjet af fruppe
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Pumpning er ikke altid noget møg, det sker jo med saltvand, evt krydret, og det gør ihvertfald pålægsvarer længere holdbare.
Saltning og røgning af kød på gammeldags maner fordyrer varerne væsentligt............men det smager sgu også noget bedre.
Men smid ikke den pumpede skinke i fryseren, den bliver pjasket som en våd gulvmoppe efter optøning.
tilføjet af gitte1111
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Vi har alle et alternativ. Vi vil bare ikke betale.
Her hvor jeg bor har vi en økologisk slagter. Han laver alt selv, også hambugerryg og skinke, og du har i, at det er en helt anden kvalitet. Det er godt nok også en anden pris. Vi får hvad vi betaler for.
Jeg er ingen stor kødspiser, så for mig er det af mindre betydning om der skal betales lidt mere.
I forbindelse med fødevarer, så ønsker jeg at der politisk bliver sat mere fokus på produktets kvalitet frem for kvantitet.
Fordi vi i Danmark ikke kan konkurrere på kvantitet, så bør der satses mere på kvalitet. Men også som almindelige forbrugere i et landbrugsland, bør vi værne om kvaliteten af det vi spiser.
tilføjet af moduha
OMA klare alt - næsten alt
Ok
vh
albert
tilføjet af fruppe
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Jeg er ingen stor kødspiser, så for mig er det af mindre betydning om der skal betales lidt mere.
I forbindelse med fødevarer, så ønsker jeg at der politisk bliver sat mere fokus på produktets kvalitet frem for kvantitet.
Fordi vi i Danmark ikke kan konkurrere på kvantitet, så bør der satses mere på kvalitet. Men også som almindelige forbrugere i et landbrugsland, bør vi værne om kvaliteten af det vi spiser.
Du skulle prøve produkterne fra Ørbæk, de har en butik i Farre og enkelte produkter i Rema og Føtex, desværre ikke over nettet.
Hans skinke, røgede bacon og rullepølser, man hører altså englene synge når man bider i det, men man skal have penge med hjemmefra.
tilføjet af Megaprofilos
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
http://www.bt.dk/foedevarer/slut-med-slagteri-fusk-nu-skal-koed-pumpet-med-vand-maerkes
Svinekød og oksekød bliver i stor stil pumpet med vand. Ligesom man kender det fra kyllingekød bliver oksebøffer og stege af svinekød tilsat en vandholdig saltlage, som føres ind i kødet med meget tynde nåle.
Og vandbøfferne og -stegene er blevet solgt, uden at forbrugerne tydeligt fik at vide, at der er vand i kødet, sådan som reglerne kræver det.
Det er jo underordnet med sådan en slags smiley mærkning da vi jo køber kødet alligevel.
Ja, det er en rigtig god ting, at de mærker det kød. Vi ved alle, at det har været udbredt længe, så det er godt at man gør noget ved det.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af rita23
Er det godt pumpet kød nu skal mærkes?
Tak for et fremragende debatindlæg [ide] og længe leve Dansk Folkeparti [:X]
tilføjet af floridor
Det forslag ville OGSÅ gavne cykelsporten.....
- Haha...!
(Nøøj, det kører BARE for mig om Fredagen!)
Tak for et fremragende debatindlæg [ide] og længe leve Dansk Folkeparti [:X]
Og længe leve den forkælede lærerstand .... [:X] [:X]
Men nu begynder den barske virkelighed at rykke nærmere... 😉
Man sidder ikke længere så sikkert i sadlen som lærer... 😕
Fyringsrunderne har også holdt sit indtog der! ... 😖
tilføjet af debatsvinet
Det forslag ville OGSÅ gavne cykelsporten.....
- Haha...!
(Nøøj, det kører BARE for mig om Fredagen!)