Jeg får hver uge en kasse med grønsager og frugt, men af og til er der noget med jeg ikke aner hvad jeg skal bruge til... jeg har denne gang fået noget der hedder sølvbeder... hvad kan jeg bruge dem til?
Og nu vi er ved det så har jeg i min julegave fra mit arbejde fået et glas med antipasto... hvad kan det bruges til? Er det noget man serverer ved siden af maden lige som almindelig feta og oliven?
Jeg håber der sidder nogle madeksperter derude der kan svare mig på ovenstående.
Glædelig jul!
søgning på Sølvbede giver 475 hits. På første side er der disse informationer:
Sølvbede (det samme som Bladbede)
En meget vitaminrig bladgrønsag, der er i familie med rødbeden. Denne sort udvikler store blade med flotte højrøde bladstilke og bladnerver. Planten tåler kulde og overvintrer på friland. Man kan derfor høste af planten gennem hele vinteren. Bladbeden er meget brugt i middelhavsområdet, hvor bladene eksempelvis bruges dampede, i omeletter og stuvning. Generelt kan bladene anvendes på samme måde som spinat. Bladstilkene kan endvidere syltes eller steges på panden.
I SOL's madarkiv finder du denne opskrift på fisk tilberedt på et leje af sølvbeder: http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0810293.html
tilføjet af JensenDK
Ups, glemte...
...antipasto'en: Det er ligesom pastaen en italiensk opfindelse, en appetitvækker, en slags for-forret før pastaen kommer på bordet. Antipasto kanserveres med tun, artiskokhjerter, sardiner, røget skinke, salami, oliven, syltede løg eller små syltede agurker. De italienske brødstænger "grissini" ledsager ofte antipesto.
En italiensk middag består af mindst fem retter. Og der er en lille antipesto-ret den første, til lige at vække ganen og varsle at nu kommer den rigtige mad snart i rigelige mængder.
tilføjet af skytsenglen
Kors i r.... - smider håndklædet
Meget har jeg som madprofet set og smagt - og lagt helbred til.
Men jeg må kapitulere - aner ikke hvad i hede hulen jeg skal svare på dette spørgsmål.
Overlader ansvaret til min sekretær og øretævemodtager, JENSEN.DK.
(Somme tider modtager jeg nogle "staldtips" fra ham).
Men her smider jeg ydmygt håndklædet i ringen.
Hvis ophaveren af denne tråd overlever omtalte fødemidler, hører vi i SOL gerne herom.
Dersom det går helt galt, er vi naturligvis også vært med en buket ---
tilføjet af britzen
sølvbeder
eller bladbeder, det er det samme, er en gammel dansk tradition i køkkenhaven.
Men er en sjælden gæst nu, og det er synd.
Jeg smagte første gang dampede sølvbeder, da jeg var i Italien, og det smager bare så godt.
Ganske enkelt bare dampet, selvfølgelig skåret lidt i passende stykker, og husk endelig også stilken, det er næsten det bedste ved den.
Jeg er ked af, at jeg ikke kan finde dem i alm. grøntbixe.
Engang imellem kan man være heldig at finde dem i en grøntbix, hvor indehaveren er indvandrer.
God fornøjelse