Er der egentlig den store forskel på de to ting?
Hvori ligge forskellen, og har nogle af jer opskrifter, for en af min mors veninde laver dem meget luftige og høje men om det er æggekage eller omelet det er det store spørgsmål.
tilføjet af dandegn
Det er det samme.
Der er kun navnet til forskel. Skal den være luftig kom lidt bagepulver ca 1 tsk i æggemassen før den kommes på panden/ovnen. 😉
tilføjet af husmoderen
æggekage
når jeg laver æggekage blander jeg æggeblommer med lidt mel(en-to spsk)1 spsk. mælk pr. æg og salt og peber. Æggehvider piskes meget stive og blandes forsigtigt i æggeblomme-massen. Hældes forsigtigt på panden (med olie/smør) Bages forsigtigt ved ikke for høj varme til den "slipper" - Vendes med grydelåg ell. tallerken - og bages/steges videre ca. 10-15 min. - resultat: høj flot og luftig æggekage - spises straks pyntet med tomatbåde, klippet purløg og sprødstegt bacon - og selvfølgelig groft rugbrød - uhmm
tilføjet af ara12
æggekage er beskrevet af Husmor
videre kan jeg fortælle dig, at de omeletter vi har fået på hoteller rundt om i verden, har været stivnet æggemasse - som en pandekage - foldet sammen omkring noget fyldt.
tilføjet af Bimmer ILP
Den væsentligste forskel
En omelet skal bukkes på midten lige før den er færdigbagt.
tilføjet af thxle kokken
omelet er med fløde
æggekage snydes nogen gange med bagepulver, men falder sammen, når den tages ud af ovnen.
æggekage laves i begyndelsen kun på en pande, hvorefter den vendes med en palet eller et grydelåg, og sættes i ovnen, så den kan bage op.
omelet er piskede æg med fløde og lidt gurkemeje, efter piskningen sigtes massen igennem en sigte, så man kan få alle "strengene" fra æggehviderne væk _ alle burde sigte æggemasse _ derefter lægges omeletmassen på en grill og får svag varme på begge sider.
en populær amerikansk omelet hedder a western, og indeholder, peberfrugt, løg, hakket skinke, hakket tomat, ost, og måske lidt blue dressing som hældes i inden omeletten foldes over fyldet, bemærk venligst, at ovennævnte ingredienser er rå, så derfor skal man beregne varme_ stegning_ efter behov, da fyldet skal nå at blive varm, en omelet har runde hjørner hvis den er lavet rigtigt, og typisk for amerikanerne så kommer de ahornsirup ovenpå, og skærer hakkerr omeletten i stykker med kniven, men de kan ikke spise med kniv og gaffel, efter omeletten er ødelagt, spises den kun med gaffel.
blue cheese dressing er lavet af ruoqefor ost__stavet forkert__som blandes med mayonaise eller saladcreme, spises ikke i danmark.