hej- jeg får en flok tøser til fødselsdags-spisning på fredag. vi skal have mørbrad, men vil gerne lave tilbehøret lidt ekstraordinært. mangler opskrift på lækker salat el spændende anderledes kartofler.. hjælp
tilføjet af Mam
salat
Jeg er sån en der er helt vild med al slgs tilbehør. Denne sommer opdagede jeg en genial såkaldt vindruesalse. Kernefrie grønne vindruer med marinade af balsamico, olie, salt, peber og rødløg. Sammen med denne plejer jeg at servere tomatsalat eller salatmix(færdigblanding af alle mulige spæde salatblade.
Hvis du mangler en marinade til mørbraden, kender jeg også en rigtig god en.
Håber I får en god middag
tilføjet af quelle
Varm bønne salat!
Bønne salat er godt til mange ting, og kan nemt erstatte ris og kartofler i et måltid.
Du skal bruge:
- Alm. grønne bønner. Frosne er ganske udemærket, men lad dem tø op inden du koger dem, så undgår du at de bliver melede.
- Bacon i tern. Steges på Panden.
- Porre. Skæres i mindre stykker og koges, så de lige præcist bliver "møre."
- Løg, evt rødløg eller foråesløg - skæres i tern.
- Ærter
Rør det hele sammen med en god oliven olie, salt og citronpeber.
Dette er hovedingredienserne, men du kan sagtens blande det med ris, og dermed gøre den mere mættende. Synes det passer rigtig godt til mørbrad, og så et lækkert brød som tilbehør, med kryddersmør - måske :-)
Det er supernemt og billigt at lave, og hvis du ligger inde med andre grøntsags "rester" i køleskabet, kan du jo tilsætte dem efter behag!
/Q
tilføjet af JensenDK
Der er nogle ubekendte...
...kort her. Som andre har nævnt, er det okse- eller svinemørbrad? Er en flok tøser fire eller 14?
Jeg vælger at tro, at vi snakker om svinemørbrad. Server den sammen med ristede svampe (østershatte er prisoverkommelige og fine til formålet. Hvis du gerne vil have lidt sovs til kødet, så smid lidt fløde på svampene (når de er ristet) samt en håndfuld hakket persille. Fordel det over fadet med kødstykkerne. Husk at salte både kød og svampe under processen.
Nu bliver det så svært. Hvis I er en lille flok tøser, så er nye små, forkogte og derefter ristede kartofler en god ting. Rist dem på panden i en blanding af smør og olivenolie, evt. hvor et par fed fintsnittede hvidløgs-fed først har fået en tur. Også her vil en håndfuld persille forbedre både syns- og smagssansen.
Kartoflerne kan serveres separat, men også blandes varme i en lækker salat bestående af spæde salatblade af forskellig slags (eller en af de nye salattyper, som smager af en mellemting mellem ærter og nødder (husker ikke navnet, men de har dem hos SuperBest eller Føtex)), cherrytomater og som surt modspil syltede perleløg eller snittede syltede agurker. Smuldret feta ville ikke skade. Hertil olie/eddike-dressing med både salt og sukker. Dressingen hældes først over salaten, når de varme kartofler er tilført.
Er pigeflokken stor, så er Hasselback-kartofler (lidt halvstore kartofler, som snittes næsten i skiver (læg dem FORAN skærebrædtet og snit, så kniven ikke når helt igennem )) i ovnen (en lille time ved 200 grader) - udstyret med en god klat kryddersmør af hvidløg og persillle - sikkert mere overkommelig.
Dette er ikke new age madkunst, men det er effektivt...;o)
tilføjet af hjki
tak
tusind tak allesammen.. igår var jeg ude og handle og ku bestemt bruge nogle af jeres fif. glæder mig meget til i aften.. god weekend!