Hej!
Ønsker et godt råd om hvor lang tid en coulotte skal stege - den skal være gennemstegt og må ikke blive tør - og gerne hvad krydres den med?
Hej...
tilføjet af dulkis
Krydre den med en god peberblanding
- evt. en med hvidløg i. Giv den 30 min pr. kg, og 20-30 min. hviletid på køkkenbordet indpakket i staniol og et viskestykke inden du skærer af den.
tilføjet af m47
Lader sig ikke gøre!
Gennemstegt = tør! 🙁
Det nærmeste du kan komme gennemstegt kød - uden skosålefornemmelser er, at fjerne steget fra ovnen, netop når sidste dråbe kødsaft har forladt den.
Brug stege termometer og hold nøje øje med stigning inde i kernen.
Ved 60 grader er den gået fra lyserød til grå!
Hvordan kan du dog gøre det? [:*(]
M47
tilføjet af jetpost
Dødssynd
man skamsteger ikke en culottesteg. Mon ikke du hellere skulle nappe en svinekam
tilføjet af Oldemor
Det gør man altså ikke....
Lad være med at stege det gråt, i et helt stykke kød behøver du ikke være nervøs for bakterier inden i kødet, så det vil være synd at ødelægge en god culotte med gennestegning.
Hvis du insisterer, så lav det 1) som grydesteg og lad det simre ved svag varme en time pr kg, eller lav det som småkødsgryde. Begge giver en fin sovs og mulighed for at hælde diverse grøntsager og krydderurter ved, til at give det hele et pift. Eller køb et stykke lam, en fisk eller en svinekam i stedet som foreslået ovenfor
tilføjet af CamillaK
Ja, jeg ved ikke, men jeg har da gjort det.
Jeg har lige gjort som dulkis skrev (hendes opskrifter plejer at holde) og vi fik en steg der ikke er rød, den var da heller ikke det mindste tør. Den var faktisk præcis som min far elsker den. Der kom lidt kødsaft på skærebrædtet men det er da okay. Vi vil bare ikke have rødt kød.
Hilsen Camilla, men tyk mave. 🙂
tilføjet af Anonym
coulotte
Hej!
Tak for dit råd, det lyder som om det kunne blive godt - det vil jeg prøve..
Hej..
tilføjet af didar1
skriv til mig
kan du ikke skrive til min mail har en god opskrift til det er prof til steg