Jeg holder meget af at bage og især at bage boller og invitere venner på besøg til hygge.
Jeg laver nogle ret simple grahamsboller, som altid er meget populære.
Jeg har nogle venner der overnatter i weekenden, efter fest, og så vil jeg gerne bage nogle boller til dem.
Problemet er at dem jeg bager skal hæve 45 min og efterhæve 45 min. Så det tager knap 2 timer at lave dem. Normalt synes jeg det er dejligt at afstressende, men nu vil jeg jo kunne byde dem på morgenmad næste morgen og så går det jo ikke at de skal vente 2 timer fra jeg står op.
Jeg ved der er opskrifter hvor man lader dem efterhæve i køleskabet natten over.
Der er ikke plads til en bageplade i mit køleskab, kan jeg i stedet lade dem hæve i røreskålen og så formen dem til boller om morgenen, eller får jeg så nogen jeg kan slå et søm i væggen med pga de ikke har efterhævet?
Det bliver bøvlet at lade dem hæve på bagepladen, så det vil jeg jo helst undgå.
Har i en opskrift?
🙂
M
tilføjet af kan ikke bage
hvad
med at gå under madopskrifter her på sol og finde en selv!
tilføjet af jetvrid
kold hævet
prøv at søge på google. du kan lægge dejen dagen før og så sætte dem i køleskabet natten over der bruges ikke ret meget gær) og næste morgen skal de tages ud og sættes i ovnen det er RIGTIG nemt og velsmagende
tilføjet af hotbuns
Varm dem igen om morgen
Bag dem først og varm dem igen om morgen.
tilføjet af ¤stjerne¤
Desværre
Hold da op nogle svar.. Dem kan man jo ikke bruge tili en .... Kan desværre ikke hjælpe, men derfor kan tonen vel godt være pæn, når man svarer påm et indlæg.
tilføjet af Anonym
Halver gær
Hvis du bruger det halve gær, kan den godt hæve i køleskabet natten over. Når du tager dejen ud næste morgen, skal de formes og derefter hæve i 30 min. og bages som normalt.
tilføjet af Læser
Koldhævet
rører bare dejen sammen om aftenen. Stiller det i køleskabet natten over og må det været et brød i stedet for boller, så vælter du bare dejen ud på en bageplade med bagepapir - stiller i en varm ovn og smider ½ del vand ind i bunden. 45 min efter har du det skønneste "væltebrød".
Gærforbruget er 15g.
tilføjet af Bager wannabe
Hævet eller efterhævet
Tak for de mange svar
Jeg har fundet nogle opskrifter på koldhævet brød boller osv.
Men skal man lade dem hæve som formede boller, eller kan man lade dem hæve som dej og så forme dem om morgenen - det sparer plads i mit køleskab.
Brød i stedet for boller - det er pineligt at sige, men jeg har en tudsegammel gasovn som har den egenskab at jeg ikke helt tror at den temperatur jeg sætter den på er korrekt.
I hvert fald så er mine brød rå indeni nogle gange, samme med boller, men der er det lettere at opdage inden.
Derfor boller.
Jeg synes at boller er mere hyggeligt. 🙂
B
tilføjet af Bimmer ILP
Du kan bruge to muligheder
Du kan forme bollerne om morgenen, og lade dem
efterhæve, eller sætte dem på plader.
Du skal banke på dine boller eller brød, hvis
de lyder hule, så er de færdigbagte.
tilføjet af Bager wannabe
Super !!
Så jeg har fået det ret
Mab bruger den halveB mængde gær
og enten
Dej sættes i køleskabet, formes om morgenen til boller og efterhæver
eller
Dej formes til boller, uden først at have hævet, sættes i køleskabet og direkte i ovnen om morgenen.
Men når der kun er den halve mængde gær og dejen er kold, så hæver det vel ikke så godt.
Nå men det må prøves :O)
Mange tak for det alle sammen.
Min opskrift er bare
1 pk gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
6 dl lunken vand (halvdelen erstattes som regl af mælk, ylette eller lign)
Grahamsmel til konsistensen er lidt pjasket ca 300 gram vil jeg tro
Hvedemel til dejen har den rigtige konsistens, jeg ved ikke om det er 500 gram.
Formes til 10-12 boller
Hæve 45 min
efterhæve 45 min
ca 17 min i ovnen
De bliver ret store 🙂
Nogle gange får de også en sjat olie, eller smeltet smår, noget revet gulerod, nogle soltørrede tomater, en masse grove chokoladestykker eller hvad det nu er jeg finder på - så bruger jeg selvfølgelig mindre grahamsmel alt efter hvad det er.
Det er meget en håndfuld og en sjat af det ene eller andet til det føles og ser eller føles rigtigt, det eneste der er afmålt er væsken, det er også den sjoveste måde at lave mad på. Så smager det heller ikke ens hver gang 😉
Nå men det vil jeg prøve.
Det kan godt være det ender med at de ryger i køleskabet på en bageplade, for vi har nok alle lidt tømmermænd, he he he
Tak for det