3tilføjet af

æbleeddike og henkogt æblesaft.. hvordan?

Jeg har 35,5 liter ren æblesaft stående som blev presset igår..
30 liter af dem skal blive til cider..
så har jeg ca. 5,5 liter saft tilbage som jeg godt kunne tænke mig at lave æbleeddike og henkogt æblesaft af.. det bliver ikk til så meget men bare for at prøve det.. jeg kan evt. tage et par liter fra cideren og smide oveni..
hvordan laver jeg æbleeddike og henkogt æblesaft?
altså jeg ved godt at æblesaft bare er saft som filtreres og hældes på glas og henkoges, men hvordan kan man vide hvor meget vand og sukker der skal blandes i? det afhænger jo meget af ens saft og ens æbler.. kan man måle det med f.eks. en oechslevægt og lave en udregning på det?
hvad med æbleeddike? hvor meget sukkerindhold må der være i saften som man bruger til det, og må man blande vand i? kan man også måle med oechslevægt og lave en udregning på det
tak for hjælpen..
tilføjet af

æbleeddike og henkogt æblesaft.. hvordan?

Jeg har lavet 30 liter cider som har stået og gæret, men jeg har ikke holdt øje med det, men da det stoppede med at boble i gærlåsen i dag tjekkede jeg oechslevægten og den var på 1005, og cideren smagte ret tør..
den skal selvfølgelig i flaske med det samme, men hvis jeg gerne vil gøre den sødere, hvordan bærer jeg mig så ad?
sidst jeg lavede cider kom den helt ned på 1003, så jeg tilføjede bare noget sukker for at få den op på en oechslevægt på:
1003 - 0 g. sukker pr liter
1008 - 13,5 g. sukker pr liter
1013 - 27 g. sukker pr liter
1018 - 40,5 g. sukker pr liter
(2,7 g. sukker pr liter øger oechslevægten med 1)
så lod jeg det stå i flasker i en måneds tid og smagte på de 4 forskellige blandinger med hver deres sukkerindhold, men de smagte alle meget tør..
..
hvorfor virker det ikke når man tilføjer sukker? har cideren bare omdannet det til alkohol fordi gæringen har fortsat i flasken eller hvad er der sket..?
Jeg har også noget saft som ikke er blevet sat til gærring og den har en oechslevægt på 1060.. kan det blandes op med cideren for at hæve værdien denne her gang, istedet for sukker? hvordan regner jeg ud hvor meget jeg skal tilføje?
tilføjet af

Du køber en eddikemoder

Cideren skal indeholde alkohol, for ellers får du ingen eddike.
Det er alkoholen, som bliver omdannet til eddike.
Du kan købe en eddikemoder på apoteket eller hos materialisten. En eddikemoder er en levende svamp, som du bare skal putte med i cideren, og så sørger eddikemoderen for resten.

Jeg har 35,5 liter ren æblesaft stående som blev presset igår..
30 liter af dem skal blive til cider..
så har jeg ca. 5,5 liter saft tilbage som jeg godt kunne tænke mig at lave æbleeddike og henkogt æblesaft af.. det bliver ikk til så meget men bare for at prøve det.. jeg kan evt. tage et par liter fra cideren og smide oveni..
hvordan laver jeg æbleeddike og henkogt æblesaft?
altså jeg ved godt at æblesaft bare er saft som filtreres og hældes på glas og henkoges, men hvordan kan man vide hvor meget vand og sukker der skal blandes i? det afhænger jo meget af ens saft og ens æbler.. kan man måle det med f.eks. en oechslevægt og lave en udregning på det?
hvad med æbleeddike? hvor meget sukkerindhold må der være i saften som man bruger til det, og må man blande vand i? kan man også måle med oechslevægt og lave en udregning på det
tak for hjælpen..
tilføjet af

Du køber en eddikemoder

kan man ikke gøre det uden en eddikemoder? jeg læster i "Den nye komplette håndbog i selvforsyning" af John Seymour at man bare kan lade enhver øl, vin eller cider stå og trække så meget luft som muligt så eddike bakterierne omdanner det til eddike
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.