10tilføjet af

Hjælp (ang nedfrysning)

Er det muligt at fryse salater (reje- tang- fiskesalat og den slags)? Jeg har aldrig set det, og kan ikke regne det ud, hvad der evt. kan ske. Skulle have gæster i morgen, som desværre har meldt forfald, så nu står jeg med en masse pålæg, som jeg netop har fået leveret i dag.
Håber der sidder er lyst hoved, der kan hjælpe mig.
tilføjet af

Prøv at fryse det

Jeg har kun et forslag:
Prøv at fryse det, for hvis du ikke kan nå at spise det, går det jo til alligevel, så det er da et forsøg værd.
Det bliver jo ikke sundhedsskadelig, hvis det er frisk, når du fryser det ned.
Når du så tøer det op, kan det jo være at det kan bruges. Jeg synes det er et forsøg værd.
tilføjet af

æhh...

som udgangspunkt er det ikke så godt at fryse en salat... Den bliver mærkelig i konsistensen af det, men...
Har fået et råd af mon morfar omkring det... Hvis man nu har brug for at gøre det alligevel, så placer den forrest eller øverst i fryseren (så langt væk fra sider, andre større frosne ting og så videre). Der skulle den efter sigende fryses langsomst og ikke danne så mange iskrystaller i sig som ellers... Derudover er det vigtigt at den tøes ekstra langsom op - gerne i køleskab...
Har brugt rådet med held et par gange til tun- og skinkesalat... Men om det er mere held end noget andet vides ikke*S* Same fremgangsmåde kan efter sigende bruges til nedfrysning af mælk.
tilføjet af

måske kan det fryses

men det er ikke så godt, hvis der er blandet mayonnaise i. Salat med mayonnaise i bliver helt grynet😮 Ellers må du dele noget af det ud til dine venner, familie, naboer, så det bliver spist. Det er sgu synd[:*(]hvis du er nødt til at smide det ud.
tilføjet af

Øhhh.....

I industrien gør man altså det modsatte når man fryser fødevarer ned....
Jo hurtigere indfrysning, jo mindre chance for iskrystaller som sprænger cellerne.
Een teknik er frysning i "Brine," som nærmest kan sammenlignes med saltvand. Denne vædske fryser først ved en meget lav temperatur, og kan derfor holdes flydende ved en temperatur som kan fryse madvarer ned. Vædsken gør så at varmen ledes bort fra det som skal fryses væsentlig hurtigere end luft kan gøre det.
Så som du siger, morfars råd er nok lidt afhængig af held...
Til søs bruger vi forøvrigt også meget lave temperaturer til at indfryse frisk mælk så vi slipper for tidligere tiders tørmælk og "mekanisk ko...."
tilføjet af

God konklusion

Tak for dit råd.
Jeg ringede nu til centerslagteren og spurgte ham, og han oplyste, at der blev brugt letmayonaise til salaten, og den opførte sig underligt, som flere svarede, ved optøning. Blev vandet og klumpet etc.
Jeg har inviteret min svigerdatter, som pt har så mange problemer, så hun ville gerne komme og snakke med mig om (og spise)🙂
tilføjet af

endnu bedre idé

Men, desværre er jeg lige flyttet og kender ingen.
Gud ved hvad naboen vil tænke, hvis jeg ringer på, og spørger om lidt fiskesalat kan friste?
Jeg ser mange krimier (engelske altså !!! bare så i ved det), så hun vil tro, jeg er giftmorder🙂
Ellers en god idé, jeg måske selv kunne have fundet på. Jeg er gammel. så jeg har ikke så mange tilbagelevende vende..
Men som jeg skrev ovensteds - min svigerdatter er altid sulten...
tilføjet af

Forsøg værd

Jeg vil da gøre forsøget.
Troede i øvrigt godtt at man kunne fryse mælk ned. Mener, jeg har gjort det mange gange, eller husker jeg helt galt?
tilføjet af

forsøg værdigt

Tak for dit svar[s]
tilføjet af

Det absolutte nulpunkt.---

Hvorfor kom jeg nu til at tænke på det?
Tak for svar.(Jeg forstod faktisk lidt af hvad du skrev).
Jeg undrer mig stadig over det med mælken. Det er jeg sikker på, jeg har lagt i fryseren i 'gamle dage'
tilføjet af

Velbekomme

Nu er det dyrt og unødvendigt at komme helt ned på det absolutte nulpunkt til industriel frysning, men du kom nok til at tænke på det fordi du har set demonstreret på TV hvordan man med flydende kvælstof kan komme tæt på, og ved at dyppe forskellige ting, gummislanger, blomster, pølser og hvad der ellers har været vist, kan fryse det så hårdt at det kan knuses med en hammer.
Mht mælken, jeg lever lidt ude på landet, og sommetider kan det være lidt af et problem at komme på indkøb om vinteren, så før jeg tager ud at sejle omkring vintertide fylder jeg som regel fryseren op med et lille "nødlager" med ting som jeg helst ikke vil undvære de første dage efter at jeg er kommet hjem.
Det gælder også mælk, og jeg oplever ikke nogen mærkbar forringelse i kvaliteten selvom det "bare" er frosset i en almindelig kummefryser. Det skal bare have tid til at tø ordentligt op, og jeg plejer gerne at give det en god rystetur før jeg åbner kartonen.
Jeg er ikke sikker på at det gavner noget som helst, men det giver da en følelse at at have gjort noget....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.