3tilføjet af

hvor meget må maden indeholde?

Hejsa
Jeg har rigtigt svært ved at gennemskue, hvor meget ens mad må indholde af proteiner, KCAL, KJ, sukker osv osv. Erder en opskrift på hvor meget MAX en vare må indeholde? I ved, når man står nede i supermarkedet og vender varen om for at læse på deklarationslisten... hvordan skal den helst se ud? Håber, I forstår mit spørgsmål...
tilføjet af

........

Det står på deklarationslisten, hvad anbefalet daglige mængde er.
tilføjet af

Tjaee...

Alt energi i maden kommer alene fra proteiner, kulhydrater og fedt. Det hedder sig at højest 30% af energien, skal komme fra fedt, 10-15% fra proteiner og 60-65% fra kulhydrat. Hvis der er 100 kalorier i en vare skal de 30 af dem altså komme fra fedt, og der står på en del varer hvor meget fedt, protein og kulhydratenergi der er i dem. Man siger jo at en kvinde skal have 2000 kalorier om dagen, og en mand lidt mere. Jeg tror dog det er de færreste der lige præcis kan bruge de tal til noget.
tilføjet af

Anbefalinger

Hvis du går ind på goggle og søger efter NNA som er Nordiske næringstof anbefalinger vil du kunne se anbefalingerne for energi indtag.
Iøjeblikket ligger anbefalingerne for fedt på 25-35%, Protein på 10-15 % og kulhydrat på 50-60%, sukker ligger på max 10%. Dvs.
Mht. fedt er der noger anbefalinger for de forskellige fedtsyre, men hovedreglen er at holde dig til det umættede fedt som er det fedt som er flydende ved stue temperature og holde dig væk fra det mættede fedt som er fast ved stue temperatur, det er sådan noget som animalsk fedt ( smør, stegemagarine og fedtkanter på kød, og ligeledes de fede mejeriprodukter.
Hvis du kigger efter fedt på varedeklaretioner så hold dig til det der siger at pr. 100 grem er under 10 % fedt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.