Der findes mange "underlige" krydderier, men koriander og kommen - hvad skal vi med det??? Kommen i ost, ØV.. og koriander ser man desværre mere og mere... Hvad får folk til at bruge det - er det en trend (?) Bruger man det for at være "in" og "smart" og "med på noderne" i lighed med Sushi som jo helt klart er et mode-fænomen???
tilføjet af Anonym
Hvor HAR du ret!
Jeg kan kun bifalde dit indlæg. Bortset fra at jeg faktisk godt kan li kommen... kommen er et udmærket krydderi, og ikke spor trendy - har lært at spise kommen for MANGE år siden. Som man sagde dengang - "Spiser du kommen, har du penge på lommen".
Men KORIANDER....! og KAPERS....! - det har fanden skabt. Sindssyg idé at begynde at spise noget der smager som at slikke på en marathonløbers skinneben... ikke at jeg har prøvet.. men NETOP... det ku jeg HELLER aldrig drømme om!
tilføjet af rubbles
og kapers...
Du har ret. Kapers er nok noget af det mest underlige der findes. Udover koriander og kommen ;-)
tilføjet af Anonym
...men KARRY!!!!
Hvis vi ku få erstattet alle de der - i bedste fald ligegyldige - i værste fald ødelæggende - krydderier, med KARRY - så ville verden nok se LIDT bedre ud...! - Karry er for blæret!...
tilføjet af rubbles
HØRT !!!
Boller i karry - uden koriander!!! - er mad for guder..
tilføjet af Bimmer
Karry...
Karry er et blandingskrydderi, der bla. indeholder koriander. :-)
tilføjet af Anonym
&%€#?"&
Det er ALLEVEGNE!!!!!!!!!
tilføjet af Anonym
HELT UENIG
Jeg er langfra enig i at det er noget nyt og trendy at bruge den slags krydderurter.. Det er bare os Danskere som ikke har nogen rigtig tradition for at bruge den slags.. Vi er jo "frikadelle landet", men hvis nu vi var lidt mere åbne over for nye ting, ville de fleste også opdage hvad de forskellige urter kan gøre ved ens mad.. f.eks en kotelet kan blive super god med en blanding af olie, hakket koriander+salvie lidt salt og et "dryp" balsamico. det hælder du ud over kotelleterne og så har du en dejlig ret......
tilføjet af kreativ@sol.dk
Kryderurter...
Tja....
Jeg ville også mene at en grødet masse med det indhold
vi alle har brug for vitamier eller proteiner..Kunne
være nok her i livet.... Hvad skal vi dog med smagen.
Nu er hvergrød jo tilstækkeligt som føde men man kan
lynhurtig få spist.. Og man spare en frygteli bunke
tid og penge på virksomhederne..... ( og der hjemme )
Dels så kan man let lave et universialt måltid med
det perfekte indhold til billige penge..
Selv bryder jeg mig ikke om smagen af øl te kaffe
sodavand...Dels er de også sunhedskadelige dels så
koster de mange penge........
Der i mod elsker jeg smagen af alkohol eller bare
vodka.... Og med lid fingersnilde kan man let lave
alkoholen selv.....Det er trendigt at have udstyret.
Mit er lavet til at virke som en lille solfanger ;-)
Skide smart faktisk.... Alkohol og vand er godt for
mange ting..... Jeg bruger faktisk 50% af alkoholen
til min plæneklipper i stedet for benzin.... Så det
er egentlig mest for at spare benzin jeg dyrker den
Hobby........ Hilsen Henning
tilføjet af Bullas
Capers
En Wienerschnitsel uden Capers kan jeg ikke forestille mig..og det er ganske dansk og meget brugt igennem mange herrens år.
tilføjet af geddo
Snævertsynethed
Ja jeg kan da kun være så absolut enig i at mange danskere lever et smalsporet og trivielt/traditionelt liv hvad madvaner angår! Frikadellelandet er vist ganske godt dækkende for lille Danmark. Min forundring øges af synet af de madglade danskere på ferie i syden, hvor man åbentbart sagtens kan vælte sig i fremmed mad med underlige spøjse krydderier. Hvorfor kan man så ikke forsøge at være lidt mere åben over for alt det nye og spændende der findes syd for Gedser? Skal vi absolut tvangsindlægges til at gnaske kedelige flæskestege og kønsløse frikadeller i os herhjemme? Hvorfor ikke bruge af de mange rigtige gode urter, krydderurter og krydderier der efterhånden er at finde i et hvert supermarked med respekt for sig selv? Netop kommen og koriander, som blev udnævnt til syndebukke, er jo fremragende krydderier som net kan tilpasses de danske køkkenborde!!
Prøv også at opleve den fantastiske duft af syden i en "Mohammed´s Grøntsager" (Sorry Mohammed) - Den duft finder vi ikke i noget almindeligt supermarked...hvorfor kan man spørge sig selv om....bliver vi kun "tilbudt" de kedelige tamme normaliserede smage og dufte i disse industielle indkøbshaller???