Hej..
Jeg vil gerne vide om der er nogle steder jeg kan finde en gourmet menu (opskrifter), meget gerne med lidt anderledes retter/retter fra andre lande... Jeg vil nemlig glæde mine forældre med en gourmet menu... Der må gerne være tips til anretning
tilføjet af Skyechef
re; opskrifter
try foodtv.com, ogsaa starchef.com, og culinary.net
tilføjet af Nicklees
menu
Som udgangspunkt skal du vide hvad retning du gerne vil gå i, og hvordan din køkkentalenter er skruet sammen.og så selvfølgelig lige skrive det her så man kan vende tilbage til dig.
tilføjet af therock
hmm
ja jeg er nok ikke den vilde kok, men jeg kan da godt lave mad... jeg tænkte på noget flamberet noget (enten forret, hovedret eller dessert) og det må godt være med lidt specielle ingrediens kombinationer... håber det var nok...
tilføjet af therock
hov glemte lige
hov glemte lige at sige det gerne må være en dansk side, så man bedre kan finde ud af mål og underlige navne...
tilføjet af Bangkok
menu
Det er rigtigt hvad Nickless skriver - vi maa have noget mere at gaa efter...er der Skaldyr-allergi..i familien..
maa det vare lidt spicy/Hot..er du bange for Fisk..
Giv et pip og jeg er sikker paa at der er gode forslag at hendte..Held og Lykke..
MVH BB/Bangkok
tilføjet af therock
okay
det må ikke være for hot.. der er ingen form for allergi i familien og vi er skam ikke bange for fisk :).. men det må helst ikke være for svær at lave og heller ikke for fed.. men ellers har alle forslag interesse
tilføjet af Strid
Gormet menu
Det er rigtig sødt af dig at du vil lave en gourmet middag til dine forældre🙂
Jeg har snuset lidt til gourmet-faget gennem mit arbejde som (ufaglært) tjener på Mielcke & Hurtigkarl samt Krogs Fiskerestaurant, kan godt lide at spise ggoumet middage, har en stor interesse for at dyrke grønsager og lave lækker mad, men vil lige understrege at jeg ikke er uddannet kok, men er villig til at give dig et bud:
Jeg vil foreslå dig at du prøver at holde dig til simple, rene smage og ikke mindst vælger nogle retter hvor det meste kan forberedes dagen før.
For at imponere, så lav mange mindre retter. Evt 7 retter: 3 foretter, 1 hovedret og 3 desserter!?
Den klassiske opbygning af en middag er: suppe, fisk, kød og sødt
PÅ Gastronomi restauranter er det almindeligt at der serveres en lille let snack før måltidet. (eks hjemmelavede chips med en laksetatar ovenpå -rå hakket laks- med dild og små "dutter" af løvstikke mayonaise -rør en mayonaise, tilsæt hakket løvstikke og blend med stavblænder, kom i en pose og klip hjørnet af, så du kan styre den.)
Gå på biblioteket og lån følgende kogebøger:
"Nikolajs grønne verden" Møntergården
"Dansk gastronomi" Gyldendal
En forret: "Glaserede jordskokker med safranæblepure" Nikolajs grønne verden side 60
Denne forret kræver ret mange forskellige elementer, men jeg har haft hæld med den!(Det er en god kombination af sprødt, cremet og smagsfuld uden at være alt for dominerende og uden kød)
Derefter kunne man forsætte med en god suppe. Jeg ville holde mig til en uden fløde, da dette ville mætte for meget og efterlade munden med en fedt-hinde.
Hvid fisk: "Stegt favoritfisk med persillerodspuré, sojasmør og syltede svampe" Dansk Gastronimi, side 235
Kød:"Lammeryg med Nordens kryderier og røgede nuancer" Dansk Gastronomi side 245
Første dessert: Passionfrugt granité (for at rense munden efter hovedretten)
4 personer
Ingredienser: 3 dl vand, 2 dl sukker,3 cl hvidvin, 5 modne passionsfrugter
Kog sukker, vand og vin sammen i 5 minutter ved god varme. Flæk passionsfrugterne og skrab indmaden ud. Blend frugtkødet og bland det i den varme sukkerlage. Kom det i fryseren og rør i det efter 5 minutter. Og derefter jævnligt til der er dannet iskrystaller. "krat" op i det med en gaffel for at få det til at blive "luftigt" og server det i en lille skål (5 x 5 cm) med en ske (less is more!)Kanpyntes med mynte, men ikke nødvendigt!
Anden dessert: Jeg vil forslå en let, men lækker dessert med frisk frugt og evt en lille kugle vanilieis ("Hansens is" er virkelig god og synes at det er en ok løsning)
Sidste dessert: Denne dessert er afslutningen på måltiden og skal fungere som den sidste trumf! Jeg vil forslå en chokoladedessert. Led efter en dessert med rig chokoladesmag (med meget mørk chokolade) for at undgå at den bliver alt for kvalm.
Håber at det er en hjælp, med dette hurtige bud.
Men mit råd er: Sæt tiden af, reseach på internettet, find ud af hvordan gastronomi restauranternes har valgt at opbygge deres menuer og saml inspiration og gå derefter på biblioteket og se kogebøger igennem, lån de interessante bøger. Når du læser dem igennem, så bid mærke i om elementerne kan forberedes på forhånd, så det er let at sætte sammen i den færdige ret.
Når menuen er sammensat, så find en pålidelig/dygtig vinhandler og få ham til at hjælpe dig med vine.
God fornøjelse!