med brus. Jeg skal holde en finere komsammen for nogle af mine kollegaer og vil gerne servere en god hvidvin. Én af dem med brus i, for det virker mere friskt. Jeg er dog ikke særlig velbevandret i hvidvine, er her nogen der kan hjælpe?
tilføjet af Eberhardt
hvorfor
ikke bruge Champagne, eller en Cava.
Vinmanden i supermarkedet, eller vinbutikken hjælper gerne, og det behøver ikke koste en formue.
tilføjet af Anonym
Du skal købe
Paul Mason vin den er fra usa og smager ret godt
tilføjet af Gourmet
Du har ret
spørger du mig skal det være en Cava - har du prøvet sådan et halv glas i en stout? Du vil blive overrasket.
tilføjet af Linnette.
ok, cava?
Det er det spanske prodikt der minder om champagne, ikke ?
Det kan være jeg vil overveje det så. Tak for tippet :)
tilføjet af Linnette.
Den har jeg aldrig hørt om
men er da frisk på at smage noget nyt :)
tilføjet af Boblevand
Boblevand fra Asti norditalien
Det bedste køb du kan gøre er at købe italiensk spumante "champagne" fra Asti , de er lavet på moscat druen, det er dejlige sødlige liflige vine lavet 100% på champagne metoden.
der er mange producenter , Martini nok den mest kendte og iøvrigt et godt køb.
Ravini er også i top til 60kr.
Prisen ligger på 60-80kr
bemærk at vinene ikke har særlig meget alcohol i sig , den ligger på omkring 7,5-10%
tilføjet af Eberhardt
har dette
hus også mousserende vine, for det vil jeg da gerne prøve da det spændende.
tilføjet af boblevand
Købes hos Aldi og Netto
Købes hos Aldi og Netto til 50kr-60kr
tilføjet af miam
brown brothers - riesling
den er virkelig god
tilføjet af Pærevællingen
Cider
Hvorfor ikke bare en pære- eller æblecider?
En god kvalitetshvidvin er IKKE mousserende! OG hvis det er en mousserende vin, så er den SØD, det er ikke hvad jeg forbinder med "frisk". Men ok, hvis du endelig vil over i sådan noget, så kan du jo købe en Muscatvin, men så er vi jo ovre i dessertvine...Det passer helt fint til is, crêpe og deslige...
Men ellers vil jeg nu holde på at en god, tør hvidvin serveret ved 10-12 grader er den korrekte udgave af en "frisk" hvidvin, hvis du altså skal servere den til almindelig mad, som ikke lige er dessert...
tilføjet af Pærevællingen
Aosta :-)
Dalen hedder nu Aosta-dalen og hovedbyen hedder Aosta, jeg har været der mange gange efterhånden og man må jo sige det er noget af et forrådskammer de har i byen. Muscatdruerne har bestemt godt af lidt bjergluft, helt sikkert er det ihvertfald at disse muscatvine hører til de mindst søde mousserende vine der kan opdrives.
Rent faktisk vil jeg sige du har ramt plet her (jeg så ikke dit svar i første omgang), helt klart jeg vil også anbefale en muscatvin fra Aosta-dalen, hvis det endelig skal være en "bøvsevin", hehe! :-))