Jeg havde et større vennekomsammen i lørdags med folk til frokostspisning. Vi stod flere i køkkenet og trakterede maden, da der var en af mine venner der sagde noget om at hun lige skulle flette sylten. Jeg havde så travlt med mit eget at jeg ikke nåede at se, hvad de havde gang i og kom helt fra at spørge til det i løbet af aftenen.
Men nu kom jeg så lige i tanker om det igen, men ingen af dem er lige i nærheden. Så hvordan fletter man så sylte? Er det en bestemt måde at anrette den på? Jeg tror det ikke helt for den så helt normal ud, eller også havde de bare glemt det?
tilføjet af Mesterkokken
Egnsret
Det er en fornem egnsret, der er tale om! Hvis man er uheldig at være løbet tør for sylte, kan man erstatte med torsk. Her skal man så bare klappe gællerne i. Det er lidt i samme genre.
*S*
tilføjet af loejsermand
Det er sq da humor
Tak for det flotte svar med fed sans for det underlige, danske sprog
MVH
GL
tilføjet af sjoveren
Lolllll.
Damm,,, KMPLAG... ;-))
tilføjet af dulkis
Dialekt?
Her siger vi godt nok at knytte sylten, men det kan da godt være de fletter den andre steder *SS*
tilføjet af Lækkersulten
Gad egentlig godt vide
..hvad der smager bedst - Knyttet eller flettet sylte? ss
tilføjet af Meterkokken
Jamen det beviser jo blot
at der er tale om en egns-specialitet *s*
(Lidt ligesom grønlangkål tilberedes forskelligt, alt efter om det er i Nordjylland, Sønderjylland eller på Fyn :o)
tilføjet af pip
hørt det før
Jeg synes jeg har hørt/læst udtrykket før, helt seriøst, i forb. med sylte, men det var vist når man lavede den og ikke når man anrettede den. Vil prøve at finde ud af det. Evt. i bøger om jul i gamle dage.