Rød-gul-grøn og sort peberfrugt er også chili.
For mig smager de små røde lange ikke mere end piskefløde, så jeg foretrækker noget stærkere, hvis det altså skal være stærkt idet en halv af slagsen giver en meget fin smag uden at være stærkt i f.eks en eksotisk ret.
tilføjet af Steen KB
Chili
http://tinyurl.com/2v6stz9
Den officielle indehaver af verdensrekorden har indtil for nyligt været Red Savina Habañero, som er en Capsicum chinense. I 1994 blev et eksemplar målt til at have en styrke på 577.000 Scoville Units, og den blev optaget i Guiness rekordbog som verdens stærkeste chili. Almindeligvis er den dog ikke så stærk, og dens styrke overgås ofte af Chocolate Scotch Bonnet.
tilføjet af Mums
Føtex
Prøv nogle i Føtex der er syltede på glas. De koster omkring 15 kr.
De er MONSTER lækre i mad.
Det er noget italiensk halløj, stod nær dåsetomater sidst jeg købte det.
Når de er syltede holder de samtidig længe. Selve lagen lugter ikke godt.
Men chilien er wow, jeg bruger den i kødsovs og kommer hvidløg,ternede peberfrugter, og løg i :0)
Slutter af med en gang flåede tomater og lidt kulør MUMS!
Ca 3 hele chili fra glasset.
tilføjet af Thomas DD
chili er ikke lige med chili
Der er altså forskel på en jalapenjo chili og en Naga Jolokia chili, så chili er ikke lige med chili. Det afgørende er mængden af capsaicin.
Jeg kom 4 af de der chili fra Netto i en gryderet, og den var overhovedet ikke stærk. Det som interesserer mig er hvilken slags chili det er og hvor meget capsaicin den indeholder. Der er jo ikke oplyst noget på varedeklarationen.
tilføjet af Thomas DD
Naga Morich: 1.580.000 Scoville
Den stærkeste chili er altså Naga Morich målt 1.580.000 Scoville, ledt mere end den milde Red Savina.
Men jeg ville altså vide hvilken slags det er de har ved Netto?