Hej alle sammen. jeg har indtil videre kun haft en han hund, da jeg boede hjemme. Nu er det at min kæreste og jeg skal købe en hund sammen. Vi er meget lune på en blanding af en dansk-svensk gårdhund og en cavalier, en tæve. Vores nabo, som vi deler have med, skal så have en lille boxer hvalp nu her, også en tæve. Så er det vi tænker, er det bedre at det er en han og en hun, eller kan 2 hun hunde ligeså godt sammen? jeg tænker jo, at de kommer til at vokse op sammen. men ved slet ikke om det overhovedet er noget problem!?
Ved det er lidt kringlet:) På forhånd tak
tilføjet af har selv 2 tæver
ikke noget problem
Hej
Det er ikke noget problem, jeg har 2 tæver....schäfer på 6 år og en dansk/svensk-blanding på 1½ år. Og det er slet ikke et problem når jeres hunde vokser op sammen
Held og lykke med det....🙂🙂
tilføjet af Lurifax
.......................
Det er forskelligt. Hvis det er samme køn, så vil der blive lidt magtkamp også selv om det er hunner. Som regel er hannernes magtkampe dog mere bidske. Hvis du har en han og en hun, vil der blive meget uro i løbetiden. Hanhundene kan tabe sig, hyle meget osv., og en hunhund kan "bløde" en lille smule.
Med kombinationen han/hun vil hundene som regel ikke bekæmpe hinanden, da de ikke ser det andet køn som en modstander. Dog kan en af dem få en naturlig førerolle, og det kan både være han- og hunhunden. Sidst har jeg set en gravhund (hun), som med sin personlighed var den naturlige leder over en schæferhan. En naturlig leder er en leder, der ikke tilkæmper sig pladsen, men bare har den fra starten af....Altså ingen magtkampe. Det sker sjældnest i kombinationen han/han.
Hvis der er magtkampe, som er for opslidende, er man nødt til at vælge sig en førerhund ved at fodre den ene hund først og derefter den anden. Det er nok bedst at vælge den, der virker mest dominerende. Hvad hundene dog aldrig bør være i tvivl om er, at menneskene er deres førerhunde. Det opnår man som regel ved ikke at slå (Brug aldrig det at slå i opdragelsen af hunde), men derimod at være fast i stemmen, når de gør noget forkert, og sørg for, at reglerne for deres opførsel er den samme fra den ene dag til den anden. En hund, der er forvirret over, hvad den må eller ikke må, kan blive svær at styre.
tilføjet af Hundekenderen
Intet problem
Jeg har haft flere tæver på samme tid og der er intet i vejen for de kan gå sammen og hygge sig gevcaldigt sammen, det er faktisk lettere med flere tæver sammen end flere hanner, især hvis der tæver i området for er der det kan hanhunde let komme op at slås når tæverne er i løbetid.
Glæd jer til jeres tævehund, de er meget lettere og behageligere at have end hanhunde (med enklete undtagelser selvfølgelig) og endelig er en tævehund kun i løbetid to gange om året mens hanhunde er i løbetid hele året.
tilføjet af cheser
så længe
de lærer hinanden at kende fra hvalpe og der ikke går mange måneder mellem de leger sammen skulle der ikke være nået problem.
´menm tidlig socialicering (leg med andre hunde) er vigtigt for ALLE hunde,specielt terrire, da det ligger i deres gener at ikke at kunne med fremmed hunde. bla derfor går det så ofte galt med amstaff. folk har ikke socialiceret dem fra hvalpe, og de følger bare deres natur. kan man ikke straffe hunden for.
lisom hanhunde der ikke er blevet socialiceret fra hvalp kan der være problemer med at sætte voksne tæver sammen. deres magtkampe er desværre også langt værre end hanhundenes. hvor hannerne sjældent kommer rigtigt til skade kæmper tæverne til døden, så gå ALDRIG mellem 2 tæver der kæmper for alvor, du kan komme slemt til skade. kyl en spand kold vand i hovedet på dem istedet eller lign. kostede næsten min veninde en finger en dag hun gik mellem hendes 2 tæver.
den ældste tæve er altid alfaen i flokken, uanset om det kun er tæver eller mixed flok, sådan er det også i ulveflokken.
her hos mig styrer min lille græske gadehund på 8 kg flokken der består af min Jack russel terrier og lab/rotweiler blanding. + 3 katte og 3 killinger 😃
alt mulig held og lykke med en lille ny.