1tilføjet af

Lækre Vikinge Opskrifter

Familien kommer forbi imorgen, blandt andet min Fætter med deres nye barn, så jeg vil servere noget lækkert for dem.
Her er opskrifterne til jer andre, så i også kan lærer at lave mad på en ordentlig måde.

OPSKRIFT NUMMER 1: VIKINGEGRYDE
INGREDIENSER:
Kød (okse, svin, lam eller ged)
Kartofler
Grøntsager
Giftige svampe
Ild
Vand
Det her en klassisk ret, som altid har været en livret for vikinger over hele Skandinavien i alle tidsaldre. Man starter med at hælde vandet i en gryde eller hjelm, som man så sætter ind i ilden, indtil vandet koger. Så putter man kartofler og grøntsager i vandet. Mens det koger, spidder man kødet på sit sværd eller spyd. Man holder kødet ind over flammerne. Så går der en halv time. Nu er både kød og kartofler klar. Hæld vandet væk og smid kødet i gryden. Gå amok med et eller andet redskab, indtil det hele er blevet til en slags brun mos. Først nu tilsættes de giftige svampe. Vikingegryden er klar! Det er en sund ret, og takket være svampene gør den dig parat til at gå 100% amok med TOTAL VIKING POWER!!!

OPSKRIFT NUMMER 2: VIKING SPARERIBS
INGREDIENSER:
Kød (okse, svin, lam, ged eller bjørn)
Giftige svampe
Ild
Okay, du har dræbt dyret, og du har skåret de lækre ribben ud i nogle gode skiver. Kog kødet i ti minutter, mens der kommer fut i bålet. Kyl noget salt ud over kødet og smid det ind i en rustning, som du har taget fra en død romer. Læg rustningen ind i bålet. Hvis bålet er 180 grader, skal spareribsene have omkring en time. Det smager super, og det er VIKING! Bagefter spiser man svampene og går amok.
PS: Det kan være en ret god idé at hælde honning på kødet. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det får kødet til at blive dejlig saftigt.

OPSKRIFT NUMMER 3: TARTAR
INGREDIENSER:
Død okse (eller ko)
Løg
Æggeblommer
Peberrod
(Kapers)
Det her er noget af det allersejeste vikingemad, og derfor er det ret mærkeligt, at det hedder tartar. Tartarerne (eller taterne, som de også blev kaldt) var nemlig et folkefærd, som gik amok i Rusland eller
Polen eller sådan noget. De var sikkert meget seje på deres egen måde, men det ændrer altså ikke på den kendsgerning, at vikingerne opfandt denne ret. Navnet er derfor forkert, men det er faktisk meget normalt inden for madlavning. F.eks. bruger amerikanere udtrykket "Danish pastry" om de kager, som vi kalder for "wienerbrød". Kommer skidtet så fra Danmark eller Wien? Hmm, who cares?
Nå, men under alle omstændigheder er tartar en ret, som bare er spækket med proteiner og TOTAL VIKING POWER!!! Det fedeste ved denne her ret er, at den primært består af råt kød. Man behøver altså ikke tænde noget bål, og derfor er det en slags fast food for vikinger. Madlavningen starter med, at man smadrer en ko eller okse. Så parterer man den, og så er man egentlig klar. Det er vigtigt, at man bruger sit skarpeste sværd, for man skal skrabe kødet af dyrets inderlår. Inderlåret sidder ret tæt på røvhullet, så måske er det en god idé med nogle hygiejneagtige initiativer. Forsigtigt skraber man omkring et halvt kilo kød af. Man former det i en bøfagtig klump, og så hælder man ellers en masse rå æggeblommer, hakket løg og peberrod ud over klumpen. Man kan også lige kyle nogle kapers på. Sådan! I moderne madlavning er det blevet normalt at lægge tartaren oven på noget rugbrød. Jeg ved ikke hvorfor.
tilføjet af

kartofler

Der er et stort problem i din opskrift. Kartoflen kom først til europa i år 1537. Vikingetiden slutter i år 1066 og det gør der med din lille historie umulig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.