1tilføjet af

prisen for at fælde naboens træ

er 364.524 kr. i bøde.
for engangs skyld var græsset ikke grønnere hos naboen.
http://ekstrabladet.dk/nationen/article1361381.ece
tilføjet af

anke

Det er sørgeligt, at nogen mennesker er så ”nedrige”, at de vil påføre en modpart et sådan slag. Jeg har aldrig hørt nogen lignende.
Men er der da nogen muligheder? Jo, efter min mening. Der er (det må der bestemt være, det skal der være); hør nu her:
Først må man finde ud af om der eksistere ”en lokalplanen”; ellers må man søge Kommunen om at udfærdige sådan én.
Så er der:
”Grundejerforeningens bestyrelse, der virker som kommunens forlængede arm. Hvis Grundejerforeningens bestyrelse modtager en berettiget klage over kommunale forhold, vil en forgæves henvendelse om udbedring af forholdet føre til en henvendelse til kommunen”.
Det mener jeg også bør, (det må det) gælde med tilbagevirkende kraft.

Fælles hegn er, som står i skellet mellem to grunde.
Egne hegn, der står langs skellet i en afstand af indtil 1,75 meter.
Indre hegn, som står længere borte fra skel eller slet ikke følger skellet.
De to første typer er omfattet af hegnsloven, og det er dem, naboer skal have en fælles holdning til.
----------------------------------
Fælles hegn kan være udformet på mange forskellige måder. Det kan bestå af hæk, mur, rafter, metaltråd, planker, pileflet mm. Uanset beskaffenhed og udseende gælder det, at kan grundejerne ikke selv blive enige om hegnets højde, fastslår hegnsloven, at det højst må være 1,8 meter (klippehøjde).
Hegnet skal placeres midt i skellet, og udgifter til rejsningen er et fælles anliggende, ligesom den økonomiske og fysiske side af vedligeholdelsen.
Begge parter skal også være enige, hvis hegnet skal ændres, udskiftes eller fjernes. Fælleshegnet kan helt eller delvist bestå af skure, udhuse, drivhuse eller carporte. Reglerne om, hvor høje og lange disse bygninger må være, står i bygningsreglementet for småhuse.
Hovedreglen er, at bygninger i skel højst må være 2,5 meter høje. På den side af mure eller plankeværker, der vender mod ens grund, har man ret til at opsætte et espalier, halvtage, mindre skure og lignende.
------------------------------
Egne hegn.
Opsætter man et hegn på sin egen grund i en afstand fra skel på op til 1,75 meter, skal man ikke konsultere naboen om udseendet. Også vedligeholdelsen har man selv ansvaret for.
Egne hegn må dog ikke forhindre, at fælleshegn kan vedligeholdes, og det må heller ikke vokse ud over ens egen grund.
Den maksimale højde for egne hegn er 1,8 meter plus afstanden til skellet.
------------------------
I visse tilfælde kan træer dog godt betragtes som hegn og dermed falde ind under hegnslovens bestemmelser. Det afhænger blandt andet af, hvor mange træer der er, om de er ensartede og af samme størrelse. Træerne skal stå på række og med kort indbyrdes afstand og ikke længere end 1,75 m fra skellet. Træerne skal desuden udgøre en væsentlig del af skellets længde.
Det er det lokale hegnssyn, som vurderer, om en række træer kan kategoriseres som et hegn.
Ifølge hegnsloven må et træ ikke vokse ind i et fælleshegn og beskadige det, og træets grene må ikke være til fare for andre. Træer må heller ikke forhindre naboen i at færdes på sin grund med haveredskaber eller lignende.
------------------------------
Hvis man ønsker at klage over, at naboens træer skygger, eller at grenene vokser ind over ens grund eller lignende, kan man lægge sag an ved den lokale underret.
Hvis træerne udgør et hegn, kan man i stedet henvende sig til hegnsynet i kommunen.
------------------------------
Hegnssyn.
Er det helt umuligt at tale sig til rette, kan man lade afgørelsen træffe af kommunens hegnsyn. Det er et uafhængigt nævn på tre personer, hvoraf mindst én er plantesagkyndig og én bygningssagkyndig. Hegnssynet tager stilling til klagen ved besigtigelse af stedet og afgør sagen ved forlig eller kendelse. Det koster 1.125 kroner at indkalde hegnssynet, og det vil som hovedregel være den tabende part, der skal betale.
Hegnsynet afgør tvister om fælleshegn, egne hegn og grene, der vokser, så de beskadiger et fælleshegn eller er til fare for andre.
Klager over træer, der skygger eller vokser ind over ens grund, tager nævnet sig ikke af. De sager må afgøres i Byretten.
Så mit råd til omtalte dame er; skab en opinion i medierne i det uretfærdige i selve sagen og de menneskelige omkostninger.
Situationen er nu en helt anden. Det drejer sig om hendes personlige ”ve og vel”. Menneskerettighederne og meget andet.
Hun bør afgørende kontakte medierne.
Kosmos.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.