Har set en opskrift på en chokoladekage som skal bages i vandbad ved lav temp. (160 grader). Er der nogen der ved, hvad ideen bag denne form for bagning er? Giver det fx en blødere og mere fugtig kage, en kompakt kage eller hvordan? Håber nogen har et bud eller
tilføjet af Morris Brown
vandkage
Vand kan ikke blive varmere end 100 grader - herefter fordamper det. Vandbadet gør altså at kagen reelt ikke bliver varmere end 100 grader i løbet af bagningen. Aner ikke hvad det gør ved konsistensen/smagen af kagen?
MB
tilføjet af anonym
Vandbad
At bage kage i vandbad, er en fin måde at bage kager på. når man er sejler eller campist, og ikke lige har en ovn til rådighed.
tilføjet af Kokkeeleven
Kage i vand:-)
At man bager en kage i vand, gør at kagen bliver mere luftig. Der sker det at vandet køler kagen, luften i ovnen bliver mere fugtig - og er naturligvis varmere end vandet. Luftfugtigheden giver altså en mere luftig og mere "blød" kage. Håber du forstår mit svar?
tilføjet af ivløs
kage bagt i vand
det lyder spændende med kage bagt i vand, - har du opskriften?