3tilføjet af

Regionerne hiver i bremsen

Med få sekunders mellemrum pumper en maskine luft i lungerne på Jacob Lykke Sørensen. Han lider af muskelsygdommen ALS, der gradvist lammer alle muskler. Og for fem år siden mistede han evnen til selv at trække vejret. Siden har han været afhængig af hjælpere, som døgnet rundt holder øje med hans respirator. På den måde kan han blive boende i sit eget hjem.
- Det betyder rigtigt meget. Jeg har et godt liv, og det ville ikke være muligt, hvis jeg skulle bo på et sygehus eller et plejehjem. Det nægter jeg at tro på, siger Jacob Lykke Sørensen.
Men udgifterne til respiratorbehandling er eksploderet. I 2010 fik omkring 530 danskere behandling med respirator i eget hjem. Det er en stigning på 30 procent på bare to år, og det koster statskassen langt over en milliard kroner om året, vurderer Region Hovedstaden.
- Det er en meget voldsom stigning, som ingen andre områder kan matche. Jeg synes, vi skylder samfundet at diskutere, om det her er den rigtige måde at bruge vores penge på, siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.
Han bakkes op af sundhedsdirektør i Region Nordjylland, Jens Winther Jensen:
- Når udgifterne på et felt stiger så meget som de gør her, samtidig med at vi har et sundhedsvæsen som er under øget økonomisk pres, så er der ingen tvivl om, at det vil være et område som vi kommer til at se på, siger han.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/21/161240.htm
Mange af respirator-patienterne overvåges ligesom Jacob Lykke Sørensen 24 timer i døgnet og har derfor mellem seks og otte fuldtidsansatte personlige hjælpere. Oven i det kommer udgifter til udstyr og hjemmehjælpere, som står for den personlige pleje. Samlet koster det i gennemsnit mere end to millioner kroner per patient.
udgifterne er så høje, at regionerne nu foreslår, at respiratorbehandlingen skal foregå på særlige bo-tilbud, hvor hjælperne kan deles om opgaverne.
- Det er rasende dyrt at have hospitalsbehandling i eget hjem. De folk, der holder øje med respirator-patienterne, vil kunne holde øje med flere, hvis man ligger på en samlet afdeling, siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.
Region Hovedstaden kan ikke sætte præcise tal på besparelserne ved at samle respiratorpatienterne. Men Svend Hartling peger på, at man især om natten kan skære ned på antallet af hjælpere.
Men for Jacob Lykke Sørensen er det altafgørende, at han får lov til at bo hjemme hos sig selv.
tilføjet af

Så længe det kun går ud over naboen

skal vi være snævertsynede og intolerante.
Folk kan bare lade være at spise osterejer. Det er folks egen skyld at de får muskelsvind så det skal vi andre ikke straffes for.
Det synes vi her i det kollektivistiske kollektiv ikke er rimeligt, så vi synes ikke folk selv må bestemme noget eller have ret til noget.
tilføjet af

fyr en minister

eller to samt nogle af deres lakejer
Hvad er begrundelsen for dette indlæg???????
tilføjet af

Så hellere bruge pengene på efterlønnerne

De er raske og rørige 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.