5tilføjet af

Rødkål til aftens

Jeg skal lave rødkål til aftensmad - altså gammeldags rødkål til and/flæskesteg.
Men men men, i alle de opskrifter jeg støder på skal jeg bruge enten ribsgelé, ribssaft eller anden frugtsaft og det har jeg bare ikke i huset.
Hvad kan man erstatte der med? Sukker og eddike??
tilføjet af

den med saft og ribsgele er en gammel

skrøne.
det skyldes at ingen har fundet ud af hvordan man laver rødkål, så det beholder den røde farve, for det meste bliver kålen kogt så meget, at det næsten bliver ly, og ikke mørk.
jeg hhar selv fundet en måde, så rødkålen altid er rød, men den gemmer jeg.
det meste af det rødkål du køber færdig er hvidkål der er farvet.
du kan bruge lidt rødvin hvis du har det, men det må ikke være alt for kraftig i smagen, og så kan du tilsætte lifdt fedt fra stegen, så det skinner flotr.
ellers lidt vand, edike, sukker og laurbærblade. kog det under låg så går det hurtigere, men som sagt undgå for meget væde.
tilføjet af

Hvilket?

Laurbærblade i Rødkål?
Fy for pokker.
Farvet hvidkål, må stå for din regning, har du aldrig læst en varedeklaration?
Rødkål bliver rød, så brug bare vand og sukker, når du ikke har ribs, og så smør, eller bouillon, så bliver den god.
Rødvin skal drikkes, ikke puttes i rødkål.
PS. Husk lige lidt salt.
tilføjet af

Tak..

Tusinde tak for hjælpen. Gryden står på blusset nu og dufter skønt.
Og ja, rødvinen skal drikkes, den kommer heller ikke i nærheden af min gryde.
God aften :)
tilføjet af

ikke en skrøne

Normalt putter jeg nu også ribssaft i rødkålen, men det er da ikke pga farven. Det er da fordi det giver en god smag, den rigtige autentiske smag af mormors juleaften.
tilføjet af

Grund til at det hedder RØDkål

Hej Kokken....
Jeg er aldeles enig i at det er noget vås med at rødkålen skulle miste sin farve. Vi havde selv rødkål i haven. Den blev snittet meget fint, derpå kogt uden at miste nogen farve overhovedet.
Jeg smagte for ikke så længe siden på en restaurant en rødkål som man havde tilsat anis. Det er i starten en lidt underlig kombi. Nu er jeg kommet til at holde af den, og synes at der mangler noget når der ikke er anis i.
Jeg tror at "trussekokken" er mere til trusser (samt indhold) end til kokkerierne.
Mvh Lagermann
PS: har aldrig fundet det nødvendigt at putte ribsgele i. Derimod har jeg oplevet at man kommer æbler i, og lidt fedt for at give rødkålen lidt mere glans.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.