Ja du gættede rigtigt, det er mig med kartoflerne! Jeg har nemlig fået mig en større fryser, så nu skal der godt nok fryses ting og sager ned. Jeg er dødtræt af en kæmpe pose kartofler der ligger i skabet, og er mugne allerede efter 3 dage! Og så er jeg træt af at fylde udos choice over i 30 forskellige bøtter, da den kun kan holde sig i få uger i køleskabet, og jeg bruger ikke så meget af den. Tror i sådan en olie tager skade af at blive frosset og tøet igen og igen? Jeg tror det ikke selv, men vil jo gerne være sikker, så jeg ikke ødelægger noget i den skide dyre olie.
tilføjet af dulkis
Hvis du absolut vil bruge udos choice
så indkøb den i mindre portioner. En koldpresset olie skal behandles med omhu, ellers er det da helt ude i hampen, at betale så mange penge for den. Brug hørfrø og rapsolie i stedet og lad de andre rende efter "reklameolien".
Men du snakker også om kartofler. Skal du ikke bare have lidt indblik i almindelig opbevaring af madvarer og måske købe ind i mindre portioner, hvis du alligevel slet ikke kan nå at bruge tingene? 😃
Kartofler opbevaret ikke i plastikposer, men i papir eller allebedst i en kasse. Du kan for den sags skyld få kartoffelkrukker, så de har det både mørkt og køligt.
tilføjet af "???""
mamma mia fryses nej nej???
😮Olie og kartofler det kan men ikke fryses"????😮😕😮
tilføjet af Olien
...
Du ved vist ikke helt hvad Udos choice er? For så ville du nok vide at den ikke fås i mindre portioner, men nu var det jo heller ikke lige hvilken olie man var til, emnet gik ud på. Jeg ved da godt olien skal behandles med omhu, og den kan faktisk sagtens fryses, spørgsmålet var bare om man kunne gøre det flere gange, hvilket jeg ikke synes er så sær en tanke igen, når det drejer sig om olie. Fx olivenolie er flydende på bordet, når man laver mad, og frosset i køleskabet, det tager den ikke skade af, men før udo-olien fryser skal den jo i fryseren, og der er jo en del koldere der. Der er blandt andet hørfrøolie i udoen, og kæmpenatlys, hvilket rapsolien ikke kan erstatte.
Med hensyn til kartofler, så køber jeg 1,5 kg. Jeg køber altid kun økologiske, og skal de købes i mindre pakker er de altså noget dyrere, og det er langt fra hver gang man kan få dem. Så HVIS de kunne fryses ville det jo blive billigere. Jeg ligger dem i et skab, men det kan da godt være der er for varmt der oppe.
Nu skal du jo ikke tro jeg er sådan en der køber ind en dag om ugen, og prøver med mad der kan holde sig længe, fordi jeg så sjældent kommer i byen, jeg handler ca hver anden dag, men jeg kan jo ikke selv vælge frit af mængden af kartofler, når jeg går efter økologi, hvilket ellers ville have gjort det noget nemmere.