Svinekød og trikiner
Jeg ved man engang sagde at svinekød altid skulle gennensteges da man eller kunne risikere at få trikiner (en ubehagelig parasit der i værste fald kan sætte sig i hjernen).
Er det egentlig aktuelt idag. Vores svin opvokser jo nærmest i sterile omgivelser i dag.
Grunden til at jeg bringer det på bane er, at en kotelet der kun lige netop er gennemstegt er meget mere mør og saftig end en overstegt kotelet, som mange desværre laver dem. Sidstnævnte er tørre, trevlede og gummiagtige.
Det samme gælder iøvrigt også kalkun og kyllingebryst.
Er det egentlig aktuelt idag. Vores svin opvokser jo nærmest i sterile omgivelser i dag.
Grunden til at jeg bringer det på bane er, at en kotelet der kun lige netop er gennemstegt er meget mere mør og saftig end en overstegt kotelet, som mange desværre laver dem. Sidstnævnte er tørre, trevlede og gummiagtige.
Det samme gælder iøvrigt også kalkun og kyllingebryst.