5tilføjet af

skubber til den sociale ulighed.

Velfærdskommissionen skubber til den sociale ulighed.
Forslagene fra Velfærdskommissionen har en klar afsender: det er EU-politik i sin rene form.

Så kom udspillet fra den såkaldte Velfærdskommission. Og det er nøjagtig så slemt, som man kunne forvente fra en kommission fyldt med direktører, erhvervsfolk og økonomiprofessorer:
• Der er pisk til de arbejdsløse, og i særlig grad de unge arbejdsløse.
• Der er pisk til indvandrerne, der skal gennem ud som løntrykkere på indslusningsløn.
• Der er pisk til de ældre nedslidte arbejdere, der ikke kan få lov at trække sig tilbage på efterløn og pension efter et langt arbejdsliv.
• Der er pisk til de unge, der er under uddannelse, herunder de faglige uddannelser. Enhver afvigelse fra den slagne karrierevej medfører træk i SU.
• Der er et grundlæggende opgør med den skattefinansierede velfærdi i form af brugerbetaling på de helt basale velfærdsydelser.
Det er en politik, der til punkt og prikke følger EU's anbefalinger, og som forsøges gennemtvunget i en række EU-lande, som vi for eksempel ser det i Tyskland lige nu
Arbejdsgiverens jubel over kommissionens forslag er ikke til at tage fejl af. Det er storkapitalens interesser, der er blevet varetaget hér. Regningen skal betales af arbejderklassen og de laveste indkomster i samfundet.
Men sandheden er, at de forudsætninger, som Velfærdskommissionen bygger sine forslag på, er fuldstændig forkerte. Der er masser af penge vil velfærd i samfundet. Det vidner alene det årlige overskud på statsbudgettet på 50 milliarder kroenr om.

Selvom statsminister Fogh Rasmussen lægger luft til dele af udspillet, så læg mærke til de ting, som han ikke siger noget om. Fogh har fået nøjagtig dén rapport, som han bestilte, og det ville være dumt at tro, at den ikke skal bruges til noget.

Forslagene fra Velfærdskommissionen viser klart, at den reelle dagsorden i de bebudede omlægninger af velfærden er at få slået bunden ud af mindstelønnen, at få skabt en hær af mennesker, der ikke har andet valg end at sælge sig selv til højstbydende på det grå og sorte arbejdsmarked, for at skaffe penge til dagen og vejen.
Det vil skubbe yderligere til den udvikling, som allerede er i fuld gang i dag: nemlig at arejdsmarkedet bliver splittet op i et A- og et B-hold. I de specialuddannede og i en stadig større gruppe af lavtlønnet, ufaglært arbejdskraft på rene daglejervilkår.
Velfærdskommissionen har med sit udspil fløjtet til generalangreb på fagbevægelsen og dens hjerteblod. Fagbevægelsens fundamentale modsvar ligger i at styrke fagbevægelsens egen kampkraft. Fokus må rettes imod den faglige organisering på arbejdspladserne, samt en endnu bredere overenskomstdækning af det danske arbejdsmarked.
Kort sagt: det kræver, at der udvikles en bred politisk platform, der kan samle hele modstanden: fagbevægelsen, de unge på uddannelsesinstitutionerne, og de ældre.
Kun på denne måde kan vi slå dette angreb tilbage.
(dagbladet arbejderen)

Ja....Vi skal ned på EU niveau.
tilføjet af

storkapitalismen?

Vil du venligst definere det ord for mig? Var det ikke noget der forsvandt fra dansk sprogbrug sidst i 70erne? *G*
tilføjet af

Storkapitalismen lever i bedste

velgående , og hvis du ikke kan se det så er du enten dum eller tilhænger af den.
Men spar mig for din censur af ordet !
tilføjet af

Blinde menneske

du har ladet dig forblænde af V og K og reklamer. Træk hovedet ud af flimmerkassen et øjeblik og stop med at hælde øl og flæskestag ned i halsen og lugt til realiterne, der er at PENGE styrer ALT!
Kæmpekoncerner fusionerer i et bankende køre og centraliserer deres magt, hvis det ikke er storkapitalisme, hvad fanden vil du så kalde det?
tilføjet af

enig...

i at velfærdskommisionens forslag er traditionel borgerlig politik, hvor der er mere fokus på straf end belønnning. Jeg forstår ikke, hvorfor velfærdskommisionen ikke anbefaler at vi søger at øge konkurrencen mellem virksomhederne så flere virksomheder skal deles om de samme penge og dermed skabe grobund for flere jobs og højere lønninger som de økonomiske vismænd var ude og sige forleden..
Hvis vi skal have råd til velfærd så skal vi have en proaktiv beskæftigelespolitik der sørger for fuld beskæftigelse - det vil spare mange penge på overførselsindkomster som vi så kan bruge til noget andet.
Rent praktisk er det selvfølgelig et problem, hvis vi alle sammen kommer i arbejde, da vi gerne vil undgå lønpres der i længden fører til arbejdsløshed, men jeg læste forleden at selv om byggeriet mangler folk så er lønningerne ikke steget mere end de plejer så det kan lade sig gøre, hvis der er vilje til det.
tilføjet af

ikke helt enig

Hvis flere virksomheder skal deles om de samme penge, hvordan skal de så få råd til højere lønninger ?
Desuden bliver konkurrencen konstant øget pga. globaliseringen.
Enig i at det er en drømme situation, at kunne bruge overførsels indkomsterne til noget progressivt istedet for som idag.
På Fyn passer mestrene svendene op på gaden, og tilbyder dem højere løn - statistik viser ikke altid alt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.