Stor bøde til Esbjerg
Esbjerg fodboldklub fik i søndags en sur smiley samt en bøde på 10.000 kroner, fordi den havde solgt kolde pølser til 15.000 tilskuere. FCK og Esbjerg spillede søndag på Esbjergs hjemmebane, Blue Water Arena, med Fødevarekontrollen snusende omkring.
Og her fandt Fødevarekontrollen noget, som ikke var i overensstemmelse med loven.
Ifølge loven skal en pølse nemlig have en temperatur på 75 grader, inden den må sælges. Fødevarekontrollen testede flere forskellige pølsestande, hvor den første stand solgte pølser med en temperatur på 84 grader.
En anden stand solgte derimod pølser, som kun var 47,3 grader varm.
Søren Poulsen, som er administrerende direktør for EfB, fortæller, at det er første gang, klubben har fået en sur smiley og en bøde.
- Det er vi meget kede af, og vi ønsker at få styr på tingene med det samme. Derfor opfordrer vi vores pølsesælgere til at gennemgå en basisundervisning i hygiejne, siger han til bt.dk.
Søren Poulsen fortæller desuden, at de ønsker det bedste for deres fans, og opfordrer dem derfor til at vente med at købe pølserne, indtil de er helt færdige – uanset hvor sultne de er.
Det er imod reglerne at sælge pølser under 75 grader varme, og det endte altså med en bøde på 10.000 kroner samt en sur smiley til EfB Elite.
Fodboldklubben har nu fået en indskærpelse for at have pølsesælgere ansat, som ikke har gennemgået den lovpligtige uddannelse i fødevarehygiejne. Klubben oplyser, at de vil finde en dag, hvor pølsesælgerne kan få en undervisning i hygiejne.
Og her fandt Fødevarekontrollen noget, som ikke var i overensstemmelse med loven.
Ifølge loven skal en pølse nemlig have en temperatur på 75 grader, inden den må sælges. Fødevarekontrollen testede flere forskellige pølsestande, hvor den første stand solgte pølser med en temperatur på 84 grader.
En anden stand solgte derimod pølser, som kun var 47,3 grader varm.
Søren Poulsen, som er administrerende direktør for EfB, fortæller, at det er første gang, klubben har fået en sur smiley og en bøde.
- Det er vi meget kede af, og vi ønsker at få styr på tingene med det samme. Derfor opfordrer vi vores pølsesælgere til at gennemgå en basisundervisning i hygiejne, siger han til bt.dk.
Søren Poulsen fortæller desuden, at de ønsker det bedste for deres fans, og opfordrer dem derfor til at vente med at købe pølserne, indtil de er helt færdige – uanset hvor sultne de er.
Det er imod reglerne at sælge pølser under 75 grader varme, og det endte altså med en bøde på 10.000 kroner samt en sur smiley til EfB Elite.
Fodboldklubben har nu fået en indskærpelse for at have pølsesælgere ansat, som ikke har gennemgået den lovpligtige uddannelse i fødevarehygiejne. Klubben oplyser, at de vil finde en dag, hvor pølsesælgerne kan få en undervisning i hygiejne.