Hej!
Jeg er ved at planlægge menuen til nytårsaften. Planen er, at vi til hovedret skal have oksefilet med diverse tilbehør.
Men da jeg var i Føtex her forleden, så jeg et stykke kød, der hedder striploin. Det er et stykke kød og et ord, jeg normalt forbinder med USA.
Jeg kender ikke udskæringen selv og vil derfor gerne vide:
Er striploin et bedre stykke kød end fx en oksefilet?
/Kasper
tilføjet af reorx
striploin
striploin er en oksefilet hvor krølfedtet stadig sidder på.
tilføjet af PhM
Svingende kvalitet
Du KAN risikere, at det er forbandet hårdt og sejt. Det må i hvertfald ikke få for meget, så hvis du ikke kan lide rødt kød, så prøv evt. med en lille bid inden du serverer for familien.
tilføjet af KBH
Hvad det er....
striploin, (eng., af strip 'strimmel' og loin egl. 'lænd', lat. lumbus), udskæring af oksefilet omfattende rygmusklen i hele sin længde fra højreb til og med tyndsteg. Striploin, der oprindelig er en amerikansk udskæring, leveres afpudset for bindevæv med eller uden et tyndt lag underhudsfedt.
tilføjet af kokkemule
endeligt det rigtige svar
striploin er den yderste del af oksefileten ud mod bagkroppen, og er lidt fedtmarmoreret uden sener.
tenderloin er oksemørbrad, t bonesteaks er skåret af oksefilet og mørbraden, ribeyesteak er skåret af midten af fileten.
køb ikke oksefilet i et supermarked, men hos en rigtig slagter, og bestil i god tid, da kødet skal modnes i kølerum, i gamle dage havde slagteren altid en bagfjerding hængende, til den var næsten grøn og mør.
oksekød i supermarkerne er ikke modnet, men sprøjtet med vand, så de svinder til under halvdelen.