Hej jeg vil så gerne overraske min skønne mand i dag med flæskesteg og brun saucs, men ved ikke helt hvordan jeg laver det,jeg kan kun finde ud af at koge katofler. han ville blive så glad for flæskesteg og mandens kærlighed gå jo gemmen hans mave ik? hi hi jeg har en svinekam på 1100g. HJÆLP. venlig hilsen ny i køkken.
tilføjet af dogvillestar
Prøv . ............
dette link; http://www.gamledanskeopskrifter.dk/index.html
Ved godt selv hvordan man laver svinekam/flæskesteg, men er doven og smider et link!
Der er masser af goe' gamle madretter på denne side, så bookmark den lige til en anden go' gang.
Velbekomme
Torben
tilføjet af dejlig
sprød svær hmm
varm ovnen op på 200 grader. læg stegen med sværen nedad i 20 min. skru ned til 180 grader, vend stegen om, og steg den færdig i ca, 1 time og 30 min.
tilføjet af T.T
Opskriften..
er ikke så svær!
Køb dig et stegetermometer.
Gnid sværen godt ind med salt(skal ned i mellem rillerne på stegen) og læg den i en bradpanden og fyld vand op til et par cm ved stegen. (skal bruges til sovs!) Stil stegen i en kold ovnen og sæt den på 200gr. Når stegetermometer måler 80gr. tages stegen ud af ovnen og hviler mens du laver sovsen. Hvis sværen ikke er sprød, kan du tænde for grillen på din ovn. Pak den ind i staniol(ikke sværene)
Hæld vandet i en gryde og sigt ca. ½ dl. mel i og vent til det er sunket til bunds (Meget vigtigt, da den ellers klumper den!) Tag et piskeris og bring vandet til at koge. Hvis sovsen ikke er tyk nok, put lidt mere mel i.(husk at lad det synke) Put en lille smule mælk i og derefter kulør. Put en lille smule sukker i. (ca. ½ teske fuld) og smag til med salt og peber! For ekstra smag, kan du putte saften fra stegen i,inden du har skær den ud. (der kommer altid lidt klart saft fra stegen, mens den hviler)
Dette er en rigtig lækker Mormor sovs, som jeg har lært af min Mormor! Det er ikke så svært som det lyder!
Held og lykke!! Og god fornøjelse!!
tilføjet af ny i køkken
Hjæpl igen
Hej tak for link, men der var kun en opskrift og har slet ikke alle de ting der skal bruges, så måske du lige ville stoppe med at være doven og skrive det til mig så ville jeg blive meget glad :o) :o) :o) tak
tilføjet af ny i køkken
1000 tak
Mange tak så skal han få noget dejlig mad når han kommer hjem fra job. tak igen
tilføjet af dogvillestar
Doven igen ;o)
T.T har skrevet de vise ord.
Velbekomme
Torben
tilføjet af T.T
Du skal..
bruge:
Et stegetermometer
salt & peber
mel
sukker
kulør
aiser
kartofler
svinekam(til 2 person - ca.1kg) Så er der også nok til madpakken
Rødkål (skal bare varmes)
tilføjet af ny i køkken
Ja der var
Der var du heldig hi hi
tilføjet af T.T
P.S
Stegen skal stå på næst nederste rille i ovnen!!
Ellers får du ikke en ordentlig svær og din ovn vil lugte af flæskesteg i lang tid!
Glad for at kunne hjælp!
tilføjet af Dulkis -u
flæskesteg med sprød svær og rødkål
1100g kam med svær
Stegen gnides med salt og lægges med sværen opad i et ildfast fad/braddepande. Opvarm ovnen til 250 grader. Lad stegen forbrune ca 20 min. Dæmp varmen til 170 hæld 1½ vand i det ildfaste fad fortsæt stegningen 1½ -2 timer. Stegen tages herefter ud af ovnen, og skyen hældes fra.
Skyen hældes i en gryde tilsættes ½l mælk evt lidt af kartoffelvandet. Koges op (pas på det ikke koger ud af gyden) Sovsen jævnes og tilsættes kulør - tilsmages med salt og peber - en tsk sukker eller en spsk solbærsyltetøj afrunder smagen.
Rødkål fra glas kan piftes lidt op ved at tilsætte et revet æble 3-4 spsk. solbærsyltetøj og opvarmes.
Solbærsyltetøjet til begge dele kan erstattes af saften af tilsvarende antal pressede appelsiner.
tilføjet af liqa
Sådan KAN det gøres
Men det bliver aldrig nogen "drømmeret" Vælg den dulkissen har lavet til dig med appelsinsaften og glem det pjat med stegetermometre
tilføjet af Lineax2
og hvad sagde han så?
vild begejstring - kan da ikke vente på at høre om rådene var noget værd.
tilføjet af ny i køkken
meget meget glad
Min mand blev meget glad og meget mæt, alt var godt og han var hel mundlam da han kom hjem, han spiste så meget at han var hel hvid i hovde bagefter hi hi. jeg er blevet hel hug på at lave meget mer mad. så blomster fik jeg dagen efter . :o) tak alle.