Hvordan bager man en pizza, hvor bunden er blød og sej, hvor kun kanterne er sprøde, ligesom fra Pizzaria.? Jeg kan kun bage med sprød bund, og det kan jeg ikke lide.
tilføjet af Anonym
Pizza med blød bund
Sørg for at det fyld, du lægger på er tilpas vådt, så bliver bunden også blød.
tilføjet af Jørgen B.
Varm ovn
Det er faktisk endnu vigtigere, at ovnen og ikke mindst bagepladen er rygende varm, inden pizzaen kommer i ovnen. Varm ovnen op til mindst 250 grader - imens laver du pizzaen på et stykke bagepapir, som du så løfter pizzaen over på den varme bageplade med. Så er jeg ret sikker på, at du får den bund, du ønsker dig.
tilføjet af m ester selv
det er ikke helt rigtig
du skal bage den på en sten plade eller 2 plader og ved meget høj temperatur i kort tid det er det de gør ,fyldet skal ikke være secelt våd så bliver bunden jo smattet
tilføjet af joel
Godt tip
Det er altid super at bruge en bagesten i ovnen. Forvarm ovnen. Put bagestenen ind ca. 10 min. inden du skal bage. Placer dernæst pizzaen (brød eller andet) på den.
Bunden bliver dejligt sprød og får nærmest den originale "stensmag".
tilføjet af |\/|aster
Sådan her:
Du skal lave dejen med meget lidt gær, og lade den hæve natten over. Der må også gerne komme noget oliven olie og et æg i dejen. Vigtigt er det også at du ælter dejen MEGET længe (20 min. f.eks.) og så bager den i en varm ovn.
Fyldet skal ikke være vådt, for så bliver bunden smattet!