Du har noget hakket kød. I mange opskrifter skal man bruge æg og så er det jeg tænker hvad gør æg ved kødet?
tilføjet af matsej4
Jeg tror
Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg at f.eks. i frikadeller, holder ægget sammen på kødet, og giver farsen den rette konsistens...
Mis
tilføjet af Den Gamle!
Æg!
Æg gør farsen mere luftig, da æg har den eneskab at det for dej og fars til at hæve.
tilføjet af Glatbarberet
Du kan da sagtens røre fars UDEN æggene?!?
Undre mig bare hvad i alverden formålet er
tilføjet af Glatbarberet
Hæver kødet? Da ikke hos os
hmm
tilføjet af matsej4
Nårh!!
Det er derfor man skal lade farsen stå i en halv times tid??
Tak, nu giver det hele pludselig mening *s*
Mis
tilføjet af Banjo Bjarne
Skal kødfarsen så være tildækket?
Hvor skal man placere det på køl eller et lunt sted?
tilføjet af funnym
Kemi og smag
Udover at forbedre smagen er æggene med til at danne konsistens. Hvis du laver frikadeller uden æg bliver de smuldrede.
tilføjet af dulkis
Nej - de bliver mindre luftige
- sin Den gamle siger, men hvis æg er et problem eller en mangelvare, så kan man bruge en spsk olie og en tsk kartoffelmel, så hænger det fint sammen, men bliver ikke "luftigt"
tilføjet af ny på debatten
Æg i frikadeller......
gør frikadellerne "bløde" indeni. Uden æg og mel får de konsistens som hakkebøf.
tilføjet af frikadellemusen
uden æg og mel
er det jo karbonader...
tilføjet af Observa
Kunne måske ende som karbonader?
Er du ikke lidt vrøvlet? Mesterkok
tilføjet af Ny på debatten
Synes du det ??
Er det mere vrøvlet end de andre indlæg i denne tråd ??
tilføjet af jasigeren
Det gør jeg i hvert fald
du er et vrøvlehoved. Der tales om formålet med æg og så beskriver du karbonader som hakkebøf - hold du dig til færdigvarer.
Det er som bekendt i køkkenet de største katastrofer indtræffer her i landet.
tilføjet af Ny i debatten
Det er da fair nok.
Jeg skrev nu bare at de fik konsistens som hakkebøf. Karbonader er mig bekendt vendt i både æg og rasp. Det er hverken frikadeller eller hakkebøf.
tilføjet af jasigeren
Mere vrøvl
Det kan de ja, men de kan så sandelig også vendes i mel alene - og så kommer der ikke mere herfra. Find et Marta-kursus!
tilføjet af Ny i debatten
sikke en venlighed...
man kan møde herinde som ny. Overvældende...
tilføjet af Mormors pige
Frikadeller behøver ikke æg!!!
Man behøver ikke æg i frikadeller, men giv den en skvat mælk i stedet, Æg binder det hele bedre sammen og gør dem mere luftige, og ganske rigtigt bliver de lidt mere som hakkebøffer (af svinekød) eller Krebinetter/hakkekarbonader (uden den sprøde overflade da de ikke er vendt i rasp/mel.) Men stadig gode frikadeller. Har prøvet det, og skal have frikadeller uden æg igen i aften:-)