Så vil jeg hellere have en hal and
end den blanding.
Halalslagter med elitesmiley bøffer 85 kr/kg
Tog mod til mig og brød den irrationelle barriere der har gjort at jeg ikke har handlet hos halalslagtere før. Læste i politiken at Københavns billigste slagter ligger på Istedgade 65, de skrev 100 kr./kg for engelske bøffer i Politiken, men prisen var altså faldet til 85 og det koster ca. det samme hos de andre halalslagtere på Istedgade.
Da de har elitesmiley så tog jeg chancen og købte 1 kg. engelske bøffer. Til prisen er der intet at klage over, men bøfferne var altså ikke røde/friske som i irma, koster til gengæld det halve og kan sagtens spises og jeg har tænkt mig at gøre det igen. Næste gang et kg. store fede t-bone-steaks.
Halaltanken er selvfølgelig latterlig lissom alt andet religiøst bavl, men da dyr der slagtes halal, i al fald i dk, får en boltpistol i panden samtidigt med at kniven skærer halsen over, så er det ikke dyreplageri. Desuden er det meste kød i DK halal så vidt jeg er orienteret pga. eksport.
Der kører så et bånd med bønner i slagtehallen, mens der bliver slagtet løs og kødet opdeles så i det som skal sælges som halal til fx eksport og det som skal sælges i dk til ikke-muslimer og det er jo mest praktisk at kunne sælge det samme kød til alle forbrugere, så hele molevittet bliver gjort til halal ved slagtningen.
Den eneste bekymring jeg har med halalslagtere er om man egentlig får det man betaler for. Altså om kødet til engelsk bøf fx er tyksteg, filet eller entrecote og ikke noget andet. Men altså danske slagtere sælger åbenbart gerne fedt kød som magert, så det er vel same same risiko om man går i superbest, magasin eller hos en halalslagter.
Da de har elitesmiley så tog jeg chancen og købte 1 kg. engelske bøffer. Til prisen er der intet at klage over, men bøfferne var altså ikke røde/friske som i irma, koster til gengæld det halve og kan sagtens spises og jeg har tænkt mig at gøre det igen. Næste gang et kg. store fede t-bone-steaks.
Halaltanken er selvfølgelig latterlig lissom alt andet religiøst bavl, men da dyr der slagtes halal, i al fald i dk, får en boltpistol i panden samtidigt med at kniven skærer halsen over, så er det ikke dyreplageri. Desuden er det meste kød i DK halal så vidt jeg er orienteret pga. eksport.
Der kører så et bånd med bønner i slagtehallen, mens der bliver slagtet løs og kødet opdeles så i det som skal sælges som halal til fx eksport og det som skal sælges i dk til ikke-muslimer og det er jo mest praktisk at kunne sælge det samme kød til alle forbrugere, så hele molevittet bliver gjort til halal ved slagtningen.
Den eneste bekymring jeg har med halalslagtere er om man egentlig får det man betaler for. Altså om kødet til engelsk bøf fx er tyksteg, filet eller entrecote og ikke noget andet. Men altså danske slagtere sælger åbenbart gerne fedt kød som magert, så det er vel same same risiko om man går i superbest, magasin eller hos en halalslagter.
Tillykke
Nu skal du bare lære de forskellige kødstykker at kende. Spørg slagteren, hvis du er i tvivl, men stil de rigtige spørgsmål. Når farven på hans kød ikke er "frisk som i Irma" så skyldes det, han ikke bruger nitrit. Kød bliver mørkt af at modne 🙂