9tilføjet af

Tidsmaskine?

Hvad ville der rent faktisk ske hvis man fløj hele vejen rundt om jorden på 24 timer? Afhængigt af om man flyver mod øst eller vest, "rykker" man jo dermed tidszonen, men hvis man fløj hele vejen rundt, ville man så lande på samme dato og tid, eller mangle en dag (afhænging om man flyver mod øst eller vest ;)
Jeg er sikker på at et stopup medbragt ville sige at det tog 24 timer. Men hvordan ville folk på landjorden opleve det? Ville man lande i samme øjeblik som man lettede? Eller den anden vej have været 48 timer om det ;)
tilføjet af

Tidsmaskine?

Det er helt ligegyldig om du rejser den en vej eller den anden. Du siger selv at turen tager 24 timer - så når du kommer tilbage vil der være gået 24 timer for dig, og der vil osse være gået 24 timer for dem som blev på jorden.
Det er selvfølgelig lidt anderledes hvis du rejser med meget meget høj hastighed (tæt på lysets hastighed). Men det skal vi ikke ind på.
Hvis du tænker på Jules Vernes "Jorden rundt på 80 dage" så skyldtes den ekstra dag, at de rejsende justerede uret efterhånden som de rejste. Så når de troede der var gået 24 timer var der måske kun gået 23 timer og 45 minutter, men de satte så uret 15 minutter frem. Og snyd derved hele tiden sig selv lidt.
tilføjet af

Tidsmaskine?

Jo men hvad vil folk på jorden i hjemlandet opleve?
Eksempel: Tager afsted den 1-6-2011 kl 9.00 og fiser hele jorden rundt på 24 timer. Så er der jo på et stopur gået et døgn, men hvilken dato skriver dem på landjorden så? 2-6-2011 kl 09.00?
Og hvor blev datolinjen så af?
tilføjet af

Tidsmaskine?

Jo men hvad vil folk på jorden i hjemlandet opleve?[/quote]
Det har jeg jo svaret på. Der er gået 24 timer for dig og der er gået 24 timer for dem som blev hjemme.
[quote]Og hvor blev datolinjen så af?

Dato-linjen er bare en menneskelig konstruktion for at gøre det nemmere at hold styr på datoen.
tilføjet af

Tidsmaskine?

Så jeg ville altså lande den 2-6 kl 0900, både for mig selv og for folk på jorden?
tilføjet af

Tidsmaskine?

Ja.
tilføjet af

Tag F. eks denne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_SR-71_Blackbird
Knapt 4.000-Kmt, den kan selvfølgeligt tanke i luften, så den kan tage turen rundt om jorden Ca 2 gange i døgnet.
Hvis du har et ur med, så vil det følge sin egen hastighed uanset hvad, om det er på jorden eller om det farrer afsted med 4.000-Kmt uanset hvilken retning omkring jorden man tager.
I teorien skulle man nok på 1 døgn med 4.000-Kmt kunne indhente noget tid, men ikke i praksis.
Jeg så engang et forsøg med et lille ubemandet "fly" en slags styret raket, en "scram jet", den blev sendt afsted fra en B52, og brugte et misil som starter, den sad i spidsen af misilet som trykkede den op i hastighed for at dens motor kunne starte, den var styret af en "PCèr", da ingen mensker kunne følge med, men det underlige i det klip jeg så var, det lille "fly" var landet inden det blev sendt afsted.
Man så det lande inden det blev sendt afsted, man så også hvordan det blev sendt afsted, da det selv startede sin motor, der forsvandt det ud i den blå luft, så om tidsrejser er mulige?.
Jeg ved det ikke, men og det klip jeg så kan selvfølgeligt godt havde været "fis", men underligt så det ud, for første gang det lille "fly" landede, der stoppede de afsendelsen af det lille "fly" som sad under vingen på B52èren, og straks forsvandt det lille "fly" der lige var landet.
Hvilket passer meget godt sammen med teorien om hvor farligt tidsrejser kan være, fordi, uanset hvad man vil gøre, eller gør, hvis man kom tilbage i tiden, så vil det få konsikvenser for fremtiden/nu tiden.
F. eks hvis jeg kunne tage tilbage i tiden, så ville jeg selvfølgeligt gøre et eller andet for at forhindre de ulykker jeg var ude for i 1985, men så ville jeg ikke sidde her i dag, eller havde brug for at tage tilbage og ændre noget, og gjore jeg ikke det, så ville jeg jo stadigt sidde her nu, kan du se paradokset.
Man kan ikke ændre noget i det "nu" man er i, for så er det "nu" som er "nu" ikke "nuèt", i Stargate sg1 taler de om paralelle universer, og at ethver valg starter et andet liv i et paralel univers, så hvis jeg F. eks tog tilbage i tiden og ændrede noget i min fortid, så ville det kun kunne få betydning for alle "migèrene" i de andre paralelle universer, men det ville aldrig kunne få indflydelse på en selv, for ens fremtid er sat fast, frem til det tidspunkt hvor man tog tilbage i tiden.
En lang forklaring på hvorfor det vil være umuligt i praksis, men i teorien kan alt lade sig gøre.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Tidsmaskine?

Det kaldes for jetlag når man to dage efter hjemturen fra USA får morgenstådreng kl. 15
tilføjet af

Tidsmaskine?

Datolinjen kan lige så godt gå ved Storebælt, så ville Danmark være delt i to datoer.
eller hvad med at placere den på toppen af Valby Bakke ved Frederiksberg Slot?
tibiaCLAUSa
tilføjet af

Tidsmaskine?

Hvad ville der rent faktisk ske hvis man fløj hele vejen rundt om jorden på 24 timer? Afhængigt af om man flyver mod øst eller vest, "rykker" man jo dermed tidszonen, men hvis man fløj hele vejen rundt, ville man så lande på samme dato og tid, eller mangle en dag (afhænging om man flyver mod øst eller vest ;)
Jeg er sikker på at et stopur medbragt ville sige at det tog 24 timer. Men hvordan ville folk på landjorden opleve det? Ville man lande i samme øjeblik som man lettede? Eller den anden vej have været 48 timer om det ;)

Tiden går jo på samme måde for dig, som den gør for folk på jorden. Ganske vist går din tid en smule langsommere, fordi du bevæger dig hurtigt, men forskellen er så lille, at den næppe kan måles.
Hvis du flyver i 24 timer og lander samme sted som du startede fra, vil der være gået 24 timer. Både for dig og for alle andre.
Mon ikke du tænker på tidszonerne. Der kan nemlig gå kludder i klokkeslettene, hvis du fx. krydser 3 tidszoner på en time.
Hvis du starter fx. i London kl. 12 og flyver mod øst, og krydser tre tidszoner på en time, så vil klokken være 13 i London men 16 der hvor du lander. Du har kun brugt en time, men klokken er tre timer længere fremme. Det skyldes jo, at klokken på dit bestemmelsessted allerede var tre timer foran London da du startede, og når du lander vil klokken stadig være tre timer foran London.
Hvis du flyver mod vest, vil du skulle sætte uret tilbage i stedet for.
Da det er upraktisk at have samme klokkeslet overalt på jorden, har man inddelt jorden i 24 tidszoner, således at klokken følger solens vandring over himlen sådan nogenlunde. Tiden i sig selv går med samme hastighed overalt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.