Hej
Vi skal have flæskesteg i morgen, men er efterhånden ved at være træt af det traditionelle brun sovs og kartofler. Er der nogen, der har et andet forslag og som ikke er så tidskrævende?
tilføjet af ;-)
Hehe
Jeg foretrækker nu det sædvanlige tilbehør, men måske du kan poste dit spørgsmål her: www.flaeskesteg.dk
tilføjet af Hende der smiler
Appelsin salat
Appelsin salat er et godt alternativ til både flæskesteg og and/andebryst
tilføjet af Hende der smiler
opskriften på appelsinsalat
En form for hovedsalat...evt. den røde krølsalat, for at give et farvespil. Appelsinbåde, der er skåret i 4-6 dele, blandes i den fint snittede salat. Evt kan hasselnøddeflager eller pinjekerner tilsættes. Lidt appelsinsaft presses udover salaten inden servering, evt. tilsat en smule sukker.....vupti, serveringsklar.
Nemt ik
tilføjet af mette23
synes
det lyder som kanin æde flæskesteg kræver da det rigtige tilbehør
tilføjet af Dulkis
alternativ flæskesteg
Det forstår jeg godt du gerne vil lave lidt om på her i sommervarmen.
Giv Flæskestegen lidt rosmarin og hvidløg ned mellem sværerne. Vupti: Italiensk flæskesteg. Forslaget med appelsinsalat er rigtig godt dertil, men du kan lave den med rå rødkål eller ja tofarvet salat.Og for at holde det italienske touch, så læg også lidt olierede soltørrede tomater i salaten. Tilsæt også saften af 3 appelsiner til sovsen (den er herrergod) men snyd ikke dig selv for de gode danske kartofler lige nu. Kan du få friskopgravede, så nøjes med at vaske dem grundigt og server dem med pil og drysset med lidt frisk rosmarin.
Efter den flæskesteg er man det populæreste madsted i lang tid efter. Og det er pærenemt.
God arbejdslyst
tilføjet af Finn Nissen
Flæskesteg... både Ude og Hjemme...
Prøv at købe ugebladet Ude og Hjemme den her uge.
Der er 3 alternative opskrifter i.
Svinekam med skysovs og broccoli, svinekam med hvidkål og kartofler og svinekam i pitabrød og tomatsalat.
Venlig hilsen Finn Nissen
Nu ved jeg ikke, om du skal bruge kam, skinke, nakke og ribbensteg til at lave flæskesteg med, men jeg har i min kogebog fundet en spændende opskrift på skinkesteg, hvor man skal bruge skinkekødet, men du kan også bruge kamsteg eller nakkesteg.
SKINKESTEG PÅ KARTOFFELBUND ca. 4-5 pers.
ca. 1 kg. skinkesteg med svær, 2 tsk. salt
2 tsk. basilikum, 2-3 fed hvidløg, ca. 1 kg. kartofler, 2 store løg, 1 ds. flåede tomater (400 g)
TILBEHØR: groft brød
Kødet gnides med 1 tsk. salt, 1 tsk. basilikum og 1 fed presset hvidløg.
Kartoflerne skæres i skiver.
Løgene hakkes.
Kartofler og løg lægges lagvis i en lille bradepande med tomater og presset hvidløg.
Salt og basilikum drysses over.
Stegen lægges oven på kartoffelblandingen.
Stilles i ovnen ved 160 grader ca. 1 1/2- 2 timer (kødtermometer ca. 70)
kartoffelblandingen hældes fra, og stegen efterbrunes ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
Håber dette forslag kan bruges. Jeg har dog aldrig prøvet, at lave denne steg endnu, men jeg ville da gerne komme og spise med.
Jeg bliver helt lækkersulten.
tilføjet af Anonym
Mange tak
for alle jeres forslag og til sunde kaj, kan jeg bare sige, at det er synd, hvis livet skal være så kedeligt, at man ikke må spise flæskesteg en gang imellem, når man ellers lever sundt!
tilføjet af tina1402
Flæskesteg på kartoffelbund er..
rigtig god, vi har lige prøvet den her til aften, og den er ovenikøbet fedtfattig.. njaa.. man skal nok lige skære fedtet fra på stegen.. men kan anbefales helt sikkert...
Tak for opskriften Miss Piggy
God sommer
Tina
tilføjet af Flæskestegen
Det lyder lækkert,
men hvad med sovsen? 🙂
tilføjet af tina1402
Hej!! der
er ikke noget rigtig sovs til, kun det de der flåede tomater, altså saften derfra. Den kan kun anbefales..
Tina