Til ære for *Symbiosen*
Du skal bruge følgende ingredienser:
50 g. gær
1 dl. vand
300 g. rugmel eller andet groft mel
175 g. hvedemel
150 g. smør
1½ dl. mælk
1½ tsk. salt
2 tsk. kommen
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel/grovmel sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time.
Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt kommen. Ælt til en fast , glat dej og stil det til hævning igen i ½ time.
Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm , udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. ( de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse.
*FedeBritt* - så er der knækbrød på dit fynske morgenbord
50 g. gær
1 dl. vand
300 g. rugmel eller andet groft mel
175 g. hvedemel
150 g. smør
1½ dl. mælk
1½ tsk. salt
2 tsk. kommen
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel/grovmel sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time.
Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt kommen. Ælt til en fast , glat dej og stil det til hævning igen i ½ time.
Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm , udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. ( de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse.
*FedeBritt* - så er der knækbrød på dit fynske morgenbord