Vi bliver 7 heraf 2 børn, og gæsterne tager dessert med. Hvad finder jeg lige på? Ikke torsk!
Godt Nytår!
Hilsen Tove
tilføjet af bildækket
aner det ikke
jeg skal have sushi og lammekølle!
tilføjet af lagermann
Sønderjysk nytårsmad....
Ammenam, glæder mig for vildt allerede. Vi skal have grønlangkål, med skinke og så de dejlige krydrede kålpølser til. Gammeldags hvidkål med muskatnød, og såvel hvide som brune kartofler.
Desserden bliver en mango sorbet med rigeligt fløde.
Vi skal drikke en rosé fra Alsace til forretten, og en snaps kan vi også vælge.
Til desserten en Eiswein fra Mosel.
Bon appetit til alle, samt et godt nytår.
Lagermann
tilføjet af luderen
nytår
jeg skal have både lam og kølle
tilføjet af viperfreak
--->
Vi bliver 6 mand...
Forret og dessert vides ikke endnu da det er et sammenskudgilde, men det er en kok der leverer det så mon ikke det bliver godt. Hovedretten bliver sprængt gås. Og rødvinen bliver en Carmen Merlot fra 2000... Hvad der ellers skal ned, kommer jo an på hvad der lige er i barskabet... Som jeg leverer...
tilføjet af lagermann
Og her troede jeg....
...at damer i din profession var til jern og kølle? Golfspillere må da være sagen så? Okay, det har så ikke så meget med nytårsmenuen at gøre.
Lagermann
tilføjet af Anonym
Du har da bare styr på det hele
Lyder rigtigt godt, det er måske dig, der er chefkokken? Jeg har også tænkt på grønlangkålen, men synes ikke det skal være det traditionelle.
Hilsen Tove
tilføjet af - - -
Vi skal have...
Tarteletter til forret. Rødspætter og rejer til hovedret og is til dessert...
tilføjet af tulle-girl
...
Vi skal da helt klart have Raclette... Det er super lækkert, og man bestemmer selv...
tilføjet af luderen
menu
det står menuen da på hver nytårsaften!
tilføjet af rosalilje
Jeg skal ud..........
...sløret er løftet hvad menuen angår, det er oksekød, - jeg skal have desserten med, men jeg løfter ikke sløret her - hun kan godt finde på at aflægge sol et besøg, og så er hele tegningen ødelagt, det er en hemmelighed indtil videre.
Godt nytår
Rosalilje
tilføjet af anders_engberg
Raclette
Vi havde sådan en raclet(te) ting på bordet sidste nytår - det smagte ok - men øv det grisede og man blev sq ikke ordentlig mæt...
Ved kun at "vores" nytårsmiddag bliver en god herremiddag, kokkevennen står for mad til os 4-5 ungersvende- så det ved jeg ikke hvad bliver - men rigeligt med kød er jeg sikker på - men vinen bliver en Chateau lagerave medoc 2002 og barskabet er fyldt med bombay, fisk og whiskey - og jaa... nu er jeg jo i den "fine" ølbranche - så der ryger nok et par rochefort 10'ere med - og selvfølgelig en masse newcastle brown ale -
Gæt hvem der står for drikkevarer🙂(som sædvanligt)
tilføjet af swampy
Nytårs menu
Vi skal have hamburgerryg med grønkål samt brune og hvide kartofler, desserten er endnu ikke bestemt.
Godt Nytår til alle her på solen
tilføjet af loejsermand
Raclette er altid godt
Fordi I kan forberede det meste i god til og lade gæsterne selv om at tilberede maden.
Og fordi gæsterne så selv kan vælge, hvad de vil have
Og fordi der ikke skal så meget til at pifte det op.
og fordi man direkte kan smage kvaliteten af kødet og det grønn og det hjemmebagte brød
Godt nytår
GL
tilføjet af netekolding
aner
det ikke endnu.
Vi plejer at få grønlangkål, hamburgryg, brune, hvide kartofler.
Men regner med, at jeg skal være alene i år, så ved det ikke helt.
Godt nytår Nete :-)
tilføjet af h.olsen
Nytår skal fejres
Jeg plejer hvert år med min veninde at lave en 4 retters menue. I år lyder den.
1. Røget dyrekølle på marinret salat.
2. Hummer suppe (kogt på hummer)
3. Vildsvine ryg med bagte rodfrugter og vildtsauce.
4. Chokolade balance.
du er velkommen til at bruge mine forslag og for opskrifter og andet, spørg.
Venligst
Helene
tilføjet af rockogrul
*HOST*
Som ægte sønderjyde mener du vel forhåbentlig hamburgerryg.... og uden hvidkål.... ellers ser det fan'me fornuftigt ud :-)
tilføjet af liqa
Er for én gangs skyld inviteret i byen
og menuen er:
Østers
Kammuslinger med kinarejer
Indbagt kalvemørbrad m/krydderurter
Nøddeskåle med hjemmelavet is
Kaffe avec...
Og vores værtinde er tidl. bartender så hendes drinksrepetoire er næsten utømmeligt.
Jeg glæder mig helt vildt!!! Jeg skal bare sætte mig ved bordet og se godt ud - så længe som muligt.(af hensyn til min mand)
Må I alle få en forrygende nytårsaften og komme ind i det nye år med anstand.
tilføjet af luckas-boy
Nytårsmenu
Hej kan godt forstå at det er svært at finde på noget mad alle kan lide især når der også er børn,men min erfaring er at racelette eller fondu er smadder godt for så er der noget af lidt for en hver smag! (hvis det er små børn 0-5 år er en pizza,buger eller pølser måske en god ide.med ønsket om en god fornøjelse og et herligt nytår .
tilføjet af lagermann
Hehehehehe....
TOUCHÈ, godt ord igen du!! :o)
Lagermann
tilføjet af lagermann
Oui, je suis le cheffe....
Jow jow, jeg var så letsindig at være vært dette år. Men der er nu ikke de store fælder i den menu. Okay, sorbeten skal man holde tungen lige i munden med. Men nu er jeg jo ikke så nem at kyse jo :o)
Og du har da ret, forandring fryder da (som oftest). Og det behøver da ikke være traditionelt. Min erfaring er bare at lige præcist dén menu, giver et godt grundlag for aftenens senere udskejelser .. hehehehe.
Mvh Lagermann, og med ønsket om et godt nytår.
tilføjet af lagermann
Det er fejlfarvernes skyld
Hey Rocker man
Jow, du har helt ret. Men nu har der altså sneget sig et par fejlfarver ind i denne ellers udmærkede familie. Og de har jo alle deres bud på hvordan dén ged skal barberes jo.
Det med hvidkålen er et fynsk tillæg. Skinken har jeg overtaget, istedet for hamburgerryggen. Der er mere saft og kraft i den. Desuden er det en skinke som kommer direkte fra vores superslagter. Og dyret er fra familiens opdræt.
Som du kan se er der ikke rigtigt nogen vej udenom. Og specielt nytårsaften sætter jeg stor pris på at husfreden er intakt ;o)
Mvh, og ønsket om et godt nytår - Lagermann
tilføjet af lagermann
Det er jeg enig i....
Raclette/fondue er bestemt et godt alternativ til de mere traditionelle menuer. Det er tillige børnevenligt, og man kan bruge stort set ALT.
Det kunne jeg også finde på at "servere" (?) Men de pokkers forventninger? Jeg opfylder dem dog gerne, også da jeg véd at alle ønsker den menu.
Mvh og ønsket om et godt nytår - Lagermann
tilføjet af rockogrul
Hmmm... tjaaaa....
Jeg håber da ikke at du også sætter alt det andet sønderjydske over styr også..... ;-)
Velbekomme på lørdag, og godt nytår til dig også
tilføjet af Fisteren
Mener du det?
Mener du virkelig at "pizza,buger eller pølser" er til børn fra 0-5?
Mine unger havde ikke smagt noget af det stads i den alder. Burde de kunne lide det?
tilføjet af folly
hejsa tove
som kommene gastronom
skal vi til forret have skråtskåret toastbrød med tun mouse pyntet med æg og tomater og purløg
fondue til hovedret er aldrig af vejen
hindbærfromage til dessert det kan laves dagen før :-)
godt nytår camilla/folly
tilføjet af Emine.
I år skal vi ha....
Vi skal starte med en lille drink sammen med butterdejssnack med hhv. hvidløgsost og revet ost.
Til forret skal vi have kartoffelpandekager med creme fraiche og røget laks.
Til hovedret skal vi have hasselbeckkartofler med oksefilet, grønne bønner med bacon,ærter, champignon- og rødvinssovs. Dertil lækkert flutes og hvidløgssmør.
Til dessert skal vi have chokolademousse!
Tror det bliver super lækkert....
Godt nytår til alle...
tilføjet af majsa
det skal vi have
forret
blinis med kaviar/og crem frace og hummer stegt med hvidløg mums
Hovedret
oksemørbrad med bagtkartoffel taziki hvidløgsbrød og salat
dessert
frugttærte med fløde eller creme freche
tilføjet af Quinde 51
Chokolade balance ???
Hej Helene
Jeg mangler lige en ide til dessert - måske din chokolade balance...... men hvad er det ???
Kan man få en opskrift ?? *S*
Her står den på en god Hummersuppe, med små brød af butterdej til.
Oksemørbrad, stegte kartofler, broccolisalat og bearnaise - ægte hjemmelavet af 50 gram smeltet smør pr æggeblomme ... UHmmmm....
Så vi kan passende læse slankeopskrifter i det nye år *S*
Godt Nytår til alle
tilføjet af h.olsen
Beskrivelse opskrift følger
Hej Quinde51
Jeg sidder godt nok på arbejde lige nu, men jeg kan starte med en overordnet beskrivelse. så kan du melde tilbage hvis du stadig er interesseret.
Chokolade balance er en dessert der er portions anrettet. Bunden består af marcipan og chokolade med højt cacao indhold min. 60% gerne højere. bundene bages i muffinsforme så får de den rigtige størrelse. Ovenpå disse bunde kommer en chokolade creme lavet af fløde chokolade og lidt appelsin. der pyntes med appelsin fileter gerne stænket med grand marnier og syltet appelsinskal der er tørret i ovnen. Lidt af en bombe, men rigtig dejlig.
Venligst
Helene
tilføjet af tukania
Nytårs-menu
Velkomst-drink: Noget med Midori, jeg desværre ikke helt er klar over hvad ender med.....Endnu..
Forret: Lakse-carpaccio.
Hovedret: Beuf ala mode(fransk langtids-marineret oksesteg) m. kartoffeltoppe, og kartoffelsne(for dem der ved hvad det er). Rødvins-sauce baseret på marinaden. Baconsvøbte haricots verts(grønne bønner) samt indbagte blomkåls-buketter.
Dessert: Creme Brulée af forskellige typer, bla. cappucino, hvid chokolade, karamel m.m.
Vin: Forret: Endnu ikke fastlagt.
Vin: Hovedret: Amarone della Valpollicella fra 1992.
Vin: Dessert: Udvalg af forskellige likører, bla. Amaretto(Disaronno selvfølgelig), Galliano, Mozart chokolade likør(skal prøves) m.m.
Kaffe og mandelkage serveres senere.
Godt Nytår!!
tilføjet af h.olsen
Teknisk uheld
Hvis der er nogen der mod forventning har siddet og ventet spændt, er jeg ked af at måtte skuffe fælt. Jeg er desværre i den kedelige situation at min telefon forbindelse og dermed også min netværk forbindelse har lidt skade under dette snevejr, jeg har nu klaget min nød til teleselskabet og de vil endnu engang sende en teknikker, det gjorde de også i sommers da regnvejeret blev for meget for min forbindelse, men denne gang lover de at det bliver ordnet en gang for alle -det lyder som noget jeg har hørt før og lugter langt væk af uendelig mange samtaler med deres servicsafdeling. Det er helt fantastisk at man så kan komme på arbejde og læse sine mail.
Rigtig godt nytår alle sammen
Helene
tilføjet af Quinde 51
Lyder lækkert
Hej Helene
Det lyder meget lækkert, og jeg vil gerne have opskriften.
Har lige læst, at du lider under sneen *S* - håber du måske har opskriften med ??
Hvis du ikke har, vil jeg alligevel meget gerne have den, når dit net igen virker.
Godt nytår til dig !!
tilføjet af Tove
1000 Tak for enorm respons!
Jeg faldt faktisk over en culotte steg i går. Så jeg vil servere den med flødekartofler, bønner og carotter. Mon ikke det går an?
Rigtig godt nytår til ALLE!
Tove
tilføjet af Iben
Oksefilet
Jeg skal lave ovnstegt oksefilet med skysovs. Er der nogen der har nogle fantastiske ideer til hvordan man laver en lækker skysovs?
Hilsen Iben
På forhånd tak!