for den faste menu.
mange reastauranter har kun 2 hoveretter, 2 mellemretter og et stort udvalg af deserter, som de tjener kassen på, fordi de normalt kommer fra en fabrik.
is, lagkager, konfekt, krnasekage, ost, kisk, pandekager med is, osv osv, du kan selv sætte grænsen, men det er normalt ikke varer de selv laver, selvom de skriver det.
det samme med hjemmebagt brød, de får en sæk hjem hvor det hele er blandet, og det eneste de skal gøre, er at røre pulveret op med vand, også rugbrød uden ægte surdej.
det findes også i sække, som blot skal blandes med vand, men selve pulveret er så giftigt, at hvis man bruger hænderne til at tage lidt mere pulver, så får man eksem.
a la carte er de retter du kan tilvælge, normalt engelsk eller fransk beuf, svinekoteletter med tilbehør, wienersnitzeler som ikke er lavet af kalveinderlår, men af so mørbrad.
a la carte udvalget er udvalgt fra det de netop har på menuen.
udvalget her i landet er ret begrænset, og normalt kører de med samme menu i flere år, indtil der kommer en ny ejer, eller køkkenchef.
jeg kender en der købte en bakke flødekartofler i føtex, det havde aldrig været flødekartofler, men blot nogle kogte kartofler der var overhældt med lidt hvid humbug sauce, og ikke ovnstegt med fløde, som man normalt gør.
tilføjet af spørger lige til råd
tak for oplysningen sol
så blev jeg klogere
tilføjet af gastronom
På dansk ano 2010
Betyder det at man gå ind på et spisested, vælger hvad man vil spise ud fra et menukort/ spisekort!
Der af kommer ordet A la Carte Restaurant.
tilføjet af Anonym
Føtex er kendt for deres kød
Når de har tilbud på luksuskød, så skinner det
ofte af orangefarvet nitritsalt.
tilføjet af Bimmer ILP
Sidste sommer i pressen
Blev det oplyst at nogle restauranterne skyller pynten, og
anvender den til den næste kundes platter mv. Desuden genbruger
de andre ting fra tallerknen.
tilføjet af Gullalok
hvad kommer det sagen ved
I Jylland er der rigtig mange restauranter, som laver det hele fra bunden🙂
tilføjet af også gastronom
i de højere luftlag
maden på diverse restauranter er så elendig at ikke engang en hund vil æde det.
det er pyntet op med alt muligt gejl så ingen fatter den dårlige kvalitet, i gamle dage var det kun deserter der blev serveret på den måde, og man havde så meget respekt for råvarerne at man turde servere maden på sølvfade, i dag bruger næsten alle paptallerkner, og det er nok det dyreste ved måltidet.
tidligere slæbte man kokkelever ind i kølerummene, og bankede dem hvis de havde glemt at sende en desert ned.
idag er der ingen kokke eller kolde jomfruer der kan lave mayonaise mere, alt bliver købt færdigt, tilsat giftige stoffer.
utallige bagere og restauranter har fået forbud mod at have lærlinge fordi det meste bliver købt færdigt, alle sauce og deserter er købt færdige, og alle bagere kører med bakeup brød, ingen ruller wienerdej eller butterdej med hånden mere, det kommer hjem i store kasser, færdigrullet.
spandauer, kanelsnegle, hanekamme og andet skidt bliver lavet på fabrik i polen, og bagerne smider det bare i ovnen, og smører lidt færdig købt glasur på.
tilføjet af nemlig
men de bruger det samme som bagerne
når de laver jorbærkage med gelantine, de bruger kasseret saft og nitrit som de blander med gelantine, og hælder det over kødet, så det ser falsk lækkert ud.
tilføjet af nævn
bare 3 restauranter der
laver det hele fra bunden, jeg har været i branchen i 40 år, så jeg vil gerne lære nyt, det du kalder fra bunden, er sikkert fra bunden af skraldespanden.
gæster i ebeltoft fik meeget fint lort serveret, men intet fyld, så de måtte til pølsevognen for at blive mætte, efter en kuvertpris på 440 kr. pr næse.
tilføjet af gastronom
er enig
vi skal tilbage til de gode gamle dage, men tror ikke det kan betale sig mere.... det tabt for altid!