Er der nogen der har en opskrift på lys astakage ??
Uanset hvor jeg finder en opskrift på den, er det jeg ville kalde en krydderkage, men jeg tager måske fejl ??
tilføjet af Anne
astakage
Hej Gitte.
Mon ikke du husker forkert? - det er da rigtigt at der er kanel og nelliker, sukat og rosiner i.
Det med at den skulle være lys - kan du ikke klarer det ved at bruge lys farin?
tilføjet af mrsslide
astakage
Hejsa med dig
Du kan da bare skifte den brune farin ud med sukker så bliver den lys.
Og jo jeg vil give dig ret i at den måske minder lidt om en krydderkage - men tror nu ikke det er helt det samme
tilføjet af Ekelin
Astakage
Jeg har fundet er opskrift i Tørsleff bagebog
dej:125 g margarine,175 g sukker, 3 æg, 250 g hvedemel, 3 tsk. bagepulver, 2 tsk kanel, 2 tsk. pomerans, 1/2 dl mælk.
fyld:35 g korender, 25 g hakket pomeransskal.
rørt dej:margarine røres blød. Sukkeret drysses i.Hele æg tilsættes et ad gangen.Hvedemel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres i skiftevis med mælken.Fyldet blandes i .Dejen kommes i en smurt 1 1/2 l sandkageform, der stilles i kold ovn.Bagetid :ca 1 time ved 185 grader
tilføjet af Alice
Svar til Gitte - på ASTAKAGE
Hej Gitte
En Asta kage indeholder kryderier bl.a. Nellike, jeg kender også betegnelsen søsterkage om samme kage. Håber det hjælper dig.
VH Alice