28tilføjet af

Artiskok fra udlandet, noget værd?

Jeg vil lave noget med artiskok som forret. Dertil skal naturligvis bruges artiskok, men da det er uden for sæson (artiskok jul-sep i dk), hvordan er så artiskokken pt. - er de noget værd?
PS: jeg har ikke brug for opskrifter, og ved man kan købe hjerterne på dåse.
tilføjet af

......

Jeg kommer lige Italien, der er de friske, hvis du kan støve disse op uuuuhhmmmmm
Det ville være dødhamrende lækkert hvis du havde nogle opskrifter du ville dele? ;-)
tilføjet af

Ovnbagt, måske

Ok, tak for tippet... jamen, jeg har en masse egne forestillinger. Typisk laver jeg mad efter egne opskrifter. Men jeg kan da godt løfte et blad..
Overvejer at choppe artiskokkerne og bage dem i ovnen med lidt olie, salt, peber, citronvand muligvis lidt selleri og gulerødder til (fjern hårene), hmm 180 gr med folie over, 1 times tid eller mere til de er møre (bunden skal være blød). Chopped purløg eller dild over før servering.
Muligvis tager jeg hjerterne ud, blender med garlic og laver en mousseline (dip-sauce) til. Skal bare ikke være for fedt, for medaljoner m svampegratin er til hovedret, dernæst parfait med æblekompot.
Italien er stort.. hvor fra Italien?
ArtisKokken
tilføjet af

Syd

Italien.
Lyder godt nok lækkert, bliver dog forvirret over den smag med selleri og gulerødderne?
- og hertil din æblekompot, men ok smag og behag :-)
Har du prøvet med eddike eller balsamico med hvidløg og citron i din blanding i ovnen? Måske ligefrem hvidvin-balsamico??
tilføjet af

dimension, anderledeshed

Selleri og gulerødder for at give en dimension til det der ellers må betegnes som ensartethed.
Eddike og balsamico i forbindelse med bagte rodfrugter er brugt så mange gange.. at det ville være trivielt at servere det. De sidste tre gange jeg er blevet inviteret på middag har menuen netop stået på den. Gab, altså.
Æblekompot kogt i sirup, glohedt lagt oven på vanilieparfait er altså så fuglene ikke længere synger, men drømmer!!! Har du prøvet det? Husk æblekoncentrat med sirup. GUF!!!
ArtisKokken
Yeps, kommer også fra Sjælland ;-)
tilføjet af

Kort men godt

Er du vegetar?
tilføjet af

En anden forret

Man kunne også koge artiskokkerne (købe en til deling mellem to eller tre), nakke hjerterne, blend med garlic, salt, peber, fløde whatever til en dip, tage bladene af, og lægge dem på en petit bund af salat og reje med garlic-mousseline-dip. Mulighederne er i princippet uendelige. Måske med et stykke krydret flute til.
tilføjet af

Hov hov

du skal ikke gabe af mine smagsløg ;-) Synes bare den smag som sellerien er for kraftig, men den fjerne måske ikke smagen fra artiskokkerne??
Nej ikke prøvet? - men nu taler du ;-) hvis beskrevet tilbehør serveres... tænker her på et eller andet sprødt, for at give en mod oplevelse? Bumbumbum?
Hvem kommer fra Sjælland? Du eller retten? ;-)
tilføjet af

I perioder..

Er du? Hvad tænker du på...da?
tilføjet af

Prøv

med en cremet feta i stedet for fløden, bland lidt creme fraiche, frisk fint hakket rød chili i ;-) ikke nødvendigt med hvidløgen...her.
tilføjet af

Jeg er

Jeg Er retten, der kommer fra Sjælland ;-P
Nu skal sellerien jo bages, derved går noget af smagen af. Og hertil skal siges, at der vedlægges væsentlig mindre selleri en artiskok. Det er naturligvis artiskokken, der er i centrum og bestemmer her.
Sprødt til parfait.. ej, tænker du kiks... jeg bliver ilde til mode..
tilføjet af

1?=2?

Se! Jeg stiller et spørgsmål og får to tilbage ;-) Fyyy
tilføjet af

Jeg tænker et spindelvæv

af nøddemasse - bagt.
Du ødelægger din mad med alt for meget forarbejdning. Den gode smag går ganske tabt i dine bardutspring
tilføjet af

Griner

kiks? Det var dig der skrev det :-p
Nej ikke kiks.... jeg kan ikke rigtig finde smagen med denne sprødhed?? Det kommer....måske?
tilføjet af

Ristede pinje med worcester

Ja, det kunne man også. :-)
Måske en slat worcestersauce, balsamico og ketchup i stedet for rød chili... og hakkede ristede pinjekerner...
tilføjet af

Ja den er jeg med på..

;-)
Måske også kokos? Et eller andet?
tilføjet af

Og du be...

svarer dem ikke ;-) Hvem er berettiget til at skrive fy?
tilføjet af

Man må spørge sig selv

om du overhovedet har smagsløg.
tilføjet af

Nej

man bruger simpelt hen ikke ketchup i mad... puha da, du ;-)
tilføjet af

Spindelvæv it is!

Så hellere en spinkel tuiles, som pynt.... (og det er peanuts at lave ;-PPP)
Du skriver badutspring... haha, og skriver om nøddemasse, der er total off-season, søde veninde, altså... ;-P
tilføjet af

Blindgyde

Haha.. blindgyde.. jeg kan ikke lade være at grine over danskernes for(s)måen i køkkenet: Steg og is med den berømte kiks.
tilføjet af

Nye regler

Den der har skrevet startindlægget (nye regler fra dd) ;-)
tilføjet af

Nye tider, de damer!

Det er egentlig en opskrift på en sauce nakket fra amerikansk kogebog dateret tilbage midt 50´erne og vinder mere og mere indpas i danske restauranter. Jeg fik selv øje på den i forbindelse med et USA-besøg nogle år tilbage (way tilbage).
Jeg scorer i øvrigt på min mad ;-P
tilføjet af

Så er det

sikkert første gang du møder mig ;-))
Hvornår inviterer du på mad?
Hvad foretrækker du at drikke til dine retter? Som her besrevet. Lad være med at ignorere en rødvin ;-)
tilføjet af

Hvem inviterer jeg?

Man kan aldrig ignorere en god velafbalanceret rødvin velvalgt til retten!
Hvem inviterer jeg?
tilføjet af

Mig

da ....griner.
Jeg skal nok hjælpe til med maden ;-)
tilføjet af

med på den værste

Ingen adgang i mit køkken. Panderne bliver bare bullet og gryderne sorte... haha... Den slags går ikke. Nok se, ikke "røre".
Jeg er til kød, fisk og det hele. Spiser alt, med på den værste!
tilføjet af

Ketchup i maden

Jeg har det ligesom dig med folk, der skal have ketchup til alt mad uanset hvad det måtte være, men her er altså tale om et krydderi og intet andet.
tilføjet af

Grøntsags DF'er;-)

Hvad er det lige der får dig til at tro at Danmark's artiskokker er bedre end udenlandske? sandssynligvis er de udenlandske en del bedre - sol og det rette klima betyder mest, det handler om kvaliteten af importøren/forhandleren
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.