Jeg skal havde middags gæster om et par timer, så skal lige bruge et hurtigt råd, hvis nogen af Jer har det
Jeg vil gerne lave en hjemmelavet Bearnaisesovs fra bunden, og nu har jeg prøve lavet en, efter denne http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift...hp?id=6964 opskrift...
Mit problem er, jeg aner virkelig ikke hvordan en rigtig Bearnaisesovs helt skal smage
Det lykkedes mig at få en god konsistens på sovsen osv, men jeg synes måske bare den smager for meget igennem af smøret, og lidt surhed fra vin/eddike... Men som sagt, jeg aner ikke hvordan det skal smage... Nogen der kan hjælpe mig? Evt hvad jeg kan gøre, for at smøret ikke smager for meget igennem...?
tilføjet af NinaO
Bruger du bearnaiseessens?
Eller har du selv kogt fond på persille, estragon og kørvel?
I en bearnaise er estragonen den mest gennemtrængende smag, så jeg kan kun råde dig til at smage, til du synes det er passende.
V.h.
NinaO
tilføjet af Anonym
Nej...
Jvf den opskrift skulle der ikke essensen i,- derfor jeg valgte den... Man må da kunne lave det uden?
tilføjet af husmoren
sådan smager
Rigtig bearnaise.... Jeg bryder mig ikke om smagen af den og køber derfor altid pulversovsen fra aldi...
tilføjet af neko
vin/eddike
bruger man til at lave holland. du skulle bruge estragon essens og ekstra hakket estragon. måske du kan rette lidt på den med estragon nu. held og lykke
tilføjet af kokken amok
ingen bearnaisesauce uden
essens...... man beregner 8 æggeblommer og 800 g. smeltet smør til en portion
bearnaisesc til 10 personer.
Æggeblommerne tilsættes en spsk. koldt vand, og legeres under omrøring/piskning i emalieret gryde i vandbad, hvor temp.ikke overstiger 55 Gr.C. Når konsistensen er som rørt smør, så tilsættes langsomt det smeltede og IKKE kogende smør (hold en temp. på omkring 50 g. på smørret). Pas på ikke at komme al vallen i (det hvide der er i bunden af smørgryden, det kan let blive for salt så). Smag til med hakket syltet esdragon, syltet eller tørret, friskkværnet peber og en sjat bearnaiseessens. God Appetit.
tilføjet af Pulverheks
Pulver fra Aldi?
Ja, så er det helt sikkert du ikke ved hvad bearnaise sovs er.
Håber aldrig du smager den ægte sauce, for så ved du hvad det er for en smag og kemikalier du putter i munden, når du køber pulver.
tilføjet af thxle kokken
bearnaise essens
tage nogle skalotteløg, frisk estragon, og ½ dl vand, og lidt eddike, og kog det kraftig ned, og si det, så har du en ægte essens.
du kan også se hvordan visse kokke rører æggeblommer sammen i en friture, elller som her, i en kæmperøre keddel, med kogende vand omkrig.
tilføjet af Bearnaisefreak
Pulversauce UT
Helt enig med dig. Den der syntes at en pulversauce er bedre end ægte vare, har aldrig smagt en rigtig, hjemmelavet bearnaisesauce. De to saucene har ingenting med hinanden at gøre.