kræft af rødt kød - laks etc.
Pas på laksen
Opdrættede laks fra blandt andet Færøerne kan være direkte skadelige at spise, da de er fuld af miljøgifte
Print
Send
/Ritzau/ - 16:50 - 09. jan. 2004
Din bøf er en kræftbombe
Annonce
En amerikansk forskningsrapport om, at europæisk opdrættede laks kan være direkte farlige at spise, blev fredag mødt med stor kritik fra eksperter i de berørte lande.
Ifølge den seneste udgave af tidsskriftet Science har amerikanske og canadiske forskere sammenlignet prøver fra 700 laks, i alt op mod to tons kød, fra både vildtlevende og opdrættede laks i Europa, Nord- og Sydamerika.
Forekomsten af 14 svære miljøgifte, herunder det såkaldte beskidte dusin, viste ifølge forskerne, at ophobningen kan være direkte sundhedsskadelig, særlig i laks opdrættet i Europa.
Forskerne slog særlig ned på prøver fra Skotland og Færøerne, samt laksefilletter solgt i Frankfurt:
- I de værste tilfælde er anbefalingen til forbrugerne, at der ikke bør indtages mere end et måltid hver fjerde måned (225 gr. laks, red.), hvis man vil undgå en øget risiko for kræft, hed det i en udtalelse.
-
Hvad med grøntsager? og mælken, hvilke stoffer får vi da med i købet?
-
Opdrættede laks fra blandt andet Færøerne kan være direkte skadelige at spise, da de er fuld af miljøgifte
Send
/Ritzau/ - 16:50 - 09. jan. 2004
Din bøf er en kræftbombe
Annonce
En amerikansk forskningsrapport om, at europæisk opdrættede laks kan være direkte farlige at spise, blev fredag mødt med stor kritik fra eksperter i de berørte lande.
Ifølge den seneste udgave af tidsskriftet Science har amerikanske og canadiske forskere sammenlignet prøver fra 700 laks, i alt op mod to tons kød, fra både vildtlevende og opdrættede laks i Europa, Nord- og Sydamerika.
Forekomsten af 14 svære miljøgifte, herunder det såkaldte beskidte dusin, viste ifølge forskerne, at ophobningen kan være direkte sundhedsskadelig, særlig i laks opdrættet i Europa.
Forskerne slog særlig ned på prøver fra Skotland og Færøerne, samt laksefilletter solgt i Frankfurt:
- I de værste tilfælde er anbefalingen til forbrugerne, at der ikke bør indtages mere end et måltid hver fjerde måned (225 gr. laks, red.), hvis man vil undgå en øget risiko for kræft, hed det i en udtalelse.
-
Hvad med grøntsager? og mælken, hvilke stoffer får vi da med i købet?
-