Har et barn, som bor hos sin mor og har samkvemsret med sin far, rettighed til at se sine halvsøskende (far og stedmors børn) også i de perioder, hvor faren er på udlandsmontage (op til 2-3 måneder ad gangen)?
Far, Stedmor og barn vil gerne have, at barnet må være sammen med stedmor og halvsøskende, også når faren er ikke hjem.
Moren er stik imod, og har loven på sin side.
Hvad er jeres mening? Skulle der være nye lov, som giver børn flere rettigheder, til at være sammen med deres andre familiemedlemmer efter en skilsmisse?
tilføjet af blah blah
du har taget et valg
tag nu et andet: SKIFT JOB!
Hvis ikke, indikerer du jo med alt tydelighed, at penge er vigtigere end dit barn!!!
tilføjet af anonym104
Det
...behøver ikke at være arbejdet der gøre, at faren er ikke til stede...
hvad med længere syghusophold eller lign.
Spørgesmålet er, om det er ikke barnet der skulle have rettigheder?
desuden er der noget fag, hvor man kan lige skifte, og så er der noget fag, hvor det er altså ikke bare så nemt.
tilføjet af Premierløjtnanten
Det kan...
Det kan da kun være en langpattet pædagog, der kan afgive et så lamt et svar.
Selvfølgelig skal børnene have flere rettigheder. I dette land kan en kvinde te sig som hun vil, og endda med statsforvaltningens velsignelse.
tilføjet af Anonyms
Børn har ikke retighedder
Ked af at må sige det. Men børn har ikke rtighedder. Slet ikke efter den sidste reform. Og når de voksne ikke kan finde fælles fodslag er det endnu engang barnet det går ud over.
tilføjet af tomoe-gozen
enig! Manden har valgt... :(
At beslutte sig for at få børn, er et valg. Et valg der forpligter. Også mht. hvad man så kan vælge af job i børnenes unge år! Så jeg er rørende enig, han har valgt, og han foretrækker rejse-jobbet frem for at se sin børn på jævnlig basis. Så han skal bare pakke sit klynk sammen.
tilføjet af tomoe-gozen
hamrende uenig! Du kender vist ikke forvaltningen!
for en kvinde (mor) kan stort set ikke komme igennem i statsforvaltningerne, hvis hun har en "genstridig" ex-partner der saboterer samvær, økonomi osv. Der findes ikke sanktionsmuligheder ovf. sådan en ex-partner!
Så dit chauvinistiske palaver har du vist hentet fra dine egne subjektive gættekasser - for det har ingen hold i hvad der praktiseres i statsforvaltningerne...
tilføjet af tomoe-gozen
for forenklet...
for ja, i nogle tilfælde er problemet at ex-partnerne ikke kan finde fælles fodslag.
Og i andre tilfælde, skal der iKKE findes fælles fodslag (sager hvor den ene part har været voldelig el. krænkende, måske stadig er det, ovf. enten den anden forælder/ og el. ovf. barnet).
Og i de sager har barnet heller ingen rettigheder til at blive beskyttet mod f.eks. samvær.
tilføjet af tomoe-gozen
nu digter du ;o)
for selvfølgelig, hvis faderen er i landet, men "bare" er indlagt i en længere periode (og er ved sine fulde fem) - så findes der også løsninger til samvær.
Men han har VALGT et job med stor rejseaktivitet! Og det kan han ikke bare tørre af på moderen, som at hun nu skal give barnet samvær med papmoderen. Loven er for FORÆLDRE; ikke for papforældre m.fl.
Men prøv at tage det op i en politisk kreds *g* ... de vil næppe komme en mm med sådan et forslag ;o) ... forvaltningerne magter jo ikke engang at administrere økonomi og samvær i højkonfliktsagerne i dag... Så at tro på, at de skulle magte at administrere endnu flere "lag" ???? hi hi
tilføjet af dulkis
Mener også det er den rette vej
- at give delebørnene rettighederne, og lave sanktionsmuligheder overfor forældre der ikke taget en samværspligt alvorligt.
- Det blev der desværre ikke meget af og en af dem vi kan takke for det makværk, der er fremkommet er Lone Dybkjær - efter min mening er hun gået helt i selvsving over foreningen FAR, som efter min bedste overbevisning (som forening) er til at lukke op og s...ide i (undskyld mit fransk) Jeg er dybt rystet over konen.
tilføjet af dulkis
Ja, han har valgt
- men er det ikke værd at tage med i betragtning at manden dels har en ny familie og en økonomi, der skal hænge sammen og han har ikke nødvendigvis valgt udenlandsarbejde EFTER han er blevet samværsfar, så hvad er forskellen?
- Er det okay for familiefædre at være fraværende men ikke for samværsfædre?`Det kan jeg ikke være enig i.
- Det ville betyde at søfart skulle afskaffes for mænd med børn - eller hvad mener du med "han har valgt"?
tilføjet af anonym104
Jeg
synes i er rigtig flittig i den debat. I en tråde står der, hvor er barnets rettigheder hen, når de ikke vil besøge deres far (eller mor).Den er der lige så vigtig at tage i betragtning. Men har også hørt, at selv hvis faren vil for barnet afleveret med tvang,-altså politi, vil politi ikke røre ved barnet, hvis den ikke følger frivilligt med.
Spørgesmålet er ikke om det er farens skyld, fordi han arbejder i udland. Eller hvad hans rettigheder er. Spørgesmål drejer sig udelukkende om barnets rettigheder.
Jeg har desværre (eller heldigvis) ingen anelse hvordan amtet håndterer sager, så det kan jeg ikke tage stilling til. Men har hørt, at det er altså også afgørende, hvilken statsforvaltning man er tilknyttet til.
tilføjet af anonym104
se der
nu skriver du det jo selv, loven er for FORÆLDRER ikke papforældrer. Skulle loven ikke være for BØRN??? De er den svageste led, skulle de og deres rettigheder ikke være beskyttet?
I børnekonventionen står der faktisk, at børn har ret til beskyttelse mod alle former af udnyttelse.
Jeg seer det som form af en udnyttelse, hvis den ene part bruger barnet som afpresningsmiddel mod den anden.
Desuden står der at børn har ret til at give udtryk for en mening og krav på, at denne mening respekteres.
tilføjet af dulkis
Du tager desværre fejl
- mange betjente udfører deres job uden et kny.... Det er ikke noget rart scenarie.
tilføjet af Løvemor
Hvad ønsker.......
barnet?
Og bliver narnets ret respekteret?
det er vel det der er debatten i det her?
Løvemor [s]
tilføjet af anonym
lad nu fornuften
råde - her er den "rigtige" far og mor stadig omdrejningspunktet for familien - een familie! Med - forhåbentligt - en sæt værdi/norm sæt.
Her er tale om to hold familier, og hos samværsfar som ikketilstedeværende. Tro mig - jeg ville heller ikke aflevere mit barn hvis ikke farmand var tilstede, til gengæld ville jeg nok være fleksibel omkring selve samværet, således at samværet i større grad blev tilrettelagt mere efter farmands friheder.
tilføjet af anonym104
Det
var jeg ikke klar over.... undskyld
Jeg har det fra en politibetjent i omgangskreds, som har fortællt, at de f.eks. henter et barn ud af et bopæl, når moren nægter. Så stå børnene lige så stille og de kan enten bære barnet ud eller barnet følger med.
Men hvis barnet nægter, så er der ingen der vil røre ved dem, de vil ikke give barnet i tumulten en blå mærke og risikere dermed at blive sagsøgt med vold mod børn.
Men der er jo nok også forskel hvordan den enkelte politibetjent takler situationen og reager.
tilføjet af anonym104
Ville
du ikke lytte til dit barn???
Børnene er ustandslig hos venner, i idrætsforeninger og lign. uden at far og mor er med.
Kender man altid de voksne der tage sig af ens børn der? Er en stedmor, farmor, farfar, eller hvem der kunne nævnes dårligere til at tage sig af barnet? Eller er det bare for at vise hvem det er der bestemmer, uden hensyn til barnet???
Min mand har også en pige, idag 17 år, fra første ægteskab, og hans eks og mig vil nok aldrig kunne være venner, fordi vi er alt for forskellig, men vi er der heller ikke uvenner. Hun vidste hvad der var bedst for hendes datter uden at blande det op med gamle følelser. Pigen har altid fået lov med at sige fra og til, hun har altid været med til at holde ferie med sine fættrer, kusiner og søskende hos farfar og farmor. Der var der aldrig et problem i, hvis det var mig der hentet, og hun har altid hentet (også før det blev lov). Og der blev altid budt på en kop kaf ved afhentning fra begge sider. Jeg kan også huske at jeg var "barnepige", når moren skulle noget, selv uden farens tilstedværelse. Jeg kan ikke huske, at det ord "statsforvaltning" er nogensinde er kommet op.
Vi var fælles om konfirmationen osv. Jeg vil have det ufattelig dårlig, hvis vi ikke kunne opholde os i det sammen rum. Hvad så til brylluppet, børnebørns fødselsdager etc.
Resultatet af de dialog der blev ført de sidste 15 år mellem mor og far, er at du har en unge dame med selvtillid, der ved hvad hun vil,- og går for dette. Hun har en stor familie og dermed et kæmpe netværk, hvor hun kan for god råd og hjælp. Hun er lige vedkommen i min familie som i hendes stedfars. Og tror du ikke, at det giver hende mere med i bagagen i det langt løb, end hvis hun har set hvordan far og mor har slidt hinanden op?
Nu har jeg godt nok skrevet meget, det var slet ikke meningen... det er jo ikke noget jeg tænker til daglig over. Men skal nok sige, at jeg har stor respekt for min mands ekskone, hun har aldrig lagt sten i vejen for os og hun var altid fleksibel (men det var vi alså også), det gjort vores liv jo meget lettere.
Og jeg vil lige tilføje at der er nok stedmødre, der måske ikke er passende til at for et barn afleveret. Men hvad vil det så sige om faren???
Langt de fleste vil jo være eget til at passe et barn
tilføjet af Anonym
hvordan man undgår politivold mod børn
børn der ikke vil på samvær, og fogeden dukker op med politiet:
kan undgåes ved at videofilme. En alm mobiltlf. m. video er nok til at dokumentere forløbet. Og nævner man det for politiet, vil de som regel bakke ud (når altså det er tydeligt at barnet ikke vil med).
tilføjet af Anonym
skilmisse = revurdering, også af livsførelse
Når en familie bliver opløst v skilsmisse, betyder det nye muligheder og vilkår for alle. Også for faderen. så hvis han vil se sit barn jævnligt, skal han vælge et job, der giver mulighed for at passe samværet. End of story.
Derudover giver statsforvaltningerne muligheder for at blive hørt. Og det er faderen sikkert også blevet. Men han vil åbenbart ikke justere sit liv ind til den nye situation: nemlig at han nu er weekend far. Det er hans valg.
Men konsekvenserne af at han vælger at fastholde et rejsejob - dem gider han godt brokke sig over... ...helt ærligt...
Så nej, det har sgu ikk noget at gøre med om alle familier med langtids-udearbejdende forældre skal laves om. Selvfølgelig ikke. Det er en konrket sag. Og den far har valgt. Og vil hellere bokse videre (med barnet i klemem), end han vil tilpasse sit liv til den nye livssituatin (weekendfar). ... et valg. Og han har valgt jobbet frem for at se barnet jævnligt.
tilføjet af Anonym
indenfor 'normalen'
jeres relationer/ ex-relationer, lyder til at jeres forhold og afvikling er forløbet som det gør når begge parter er rimeligt normale.
Den mor der i debattråden omtales, hendes bevæggrunde osv. kender vi ikke. Vi har kun læst 104-pædagogens oplevelser af barnets udmeldinger. Og det er ikke nok til at 'dømme ud fra' - andet end rent principielt. Og så er det ikke det barns sag, der tages højde for.
Men heldigvis, ja. De fleste mennesker er, eller bliver indenfor 2 år, normale nok til at få samvær til at køre flexibelt. ... ifht. min ex har det taget 5 år... så længe har han været om at "lande" nogenlunde... Og nej, han ligger heller ikke indenfor "normalen"... ;o)
tilføjet af anonym104
Til all
Stedmor er vist god nok alligevel !!!
I fredags fik vi at vide fra moren til den lille pige, at hun (altså moren) har få ben i gips og at pigen derfor må være hos stedmor, fordi der var ingen andre der havde mulighed for at hjælpe hende.
Måske kan hun nu se det god i papmor og de får en bedre forhold fremover.
Tak for alle jeres god indlæg, det hjælper at for en mere objektiv mening...
tilføjet af tomoe-gozen
Fuldstændig enig - bør være for BARNET
og ja, jeg er sørgmodigt velvidende om at DK IKKE lever op til FN's børnekonvention.
Dvs. at barnet ikke har krav på at få eller fravælge samvær...! ...det er kun forældrene der har KRAV på barnet.