Hej
Jeg har på flere take away salat steder fået couscous salat der er rødligt. Har forsøgt at lave couscous salat i dag, men det var ikke nær så godt som det man kan købe lavet. Har ledt efter opskrifter der ligner men uden held. Har nogen en opskrift på rød couscous salat eller ved hvor den røde farve kommer fra?
tilføjet af NinaO
Rødbeder måske?
Har aldrig selv spist couscous salat, men har spist meget alm. varm couscous, som altid er hvid, i Frankrig.
Men franskmænd er vilde med rødbeder i salater, så det er bare et gæt.
V.h.
NinaO
tilføjet af dulkis
Rød couscous
Rød couscous:
1 rød peberfrugt
1 rødløg
2 dl couscous
4 dl stærk bouillon
1 rød grapefrugt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
Frisk koriander
Vask peberfrugten og skær den i store stykker, pil løget og skær det i både. Bland grøntsager og couscous og hæld kogende bouillon over.
Lad den trække i 10 minutter. Skær skrællen af grapefrugten og skær den i både uden de hvide hinder. Krydr med salt, peber, spidskommen og stødt koriander og vend grape og frisk koriander i før servering.
tilføjet af thule kokken,
mærkelig opskrift.....
skær skrælden af en rød grapefrugt, og skær den i både, altså skrællen, huh, godt nok er det mørkt i 4 måneder heroppe, men alligevel så mister alle rødløg farven ved varme, nøjagtig som almindelige løg.
tilføjet af dulkis
Der er da vist mere formørket end mørkt.
- selvfølgelig ikke skrællen, men frugten. Det kan en kok muligvis ikke regne ud, men jeg tror en husmoder kan. Den med rødløg og farveskift skal du længere ud på landet med. Gu´ skifter de da ikke farve. Tag dig sammen mand.
tilføjet af Kisir
NEJ NEJ NEJ, det kan i da ikke mene.....!!!!!
Hvad er det dog i fortæller stakkels Huberte???
For det første. Røde beder i couscous, det lyder da helt forkert.
Den røde farve kommer fra tomater eller tomatpurè.
For det andet. Hvis du kommer 4dl vand eller bouillon i 2dl couscous, så bliver det til grød. Altid 1 del vand til en del couscous.
Jeg tror du har spist Kisir, som er en tyrkisk specialitet.
Prøv denne opskrift, måske smager den som den du har spist. http://tabernesopskrifter.blogspot.com/2010/06/couscous-kisir.html