7tilføjet af

Danmark = skodmad

Jeg synes det er SÅ skuffende så svært det er at få noget gedigent mad i dette land.
Nej, holdt - jeg taler ikke dyre kreative restauranter eller fin kromad på en middag in town.
Det jeg taler om er almindelig mad til frokosten eller når man ellers skulle have brug for et nemt måltid mad til overkommelig pris.
For tiden er jeg udstationeret (igen igen) og bor på hotel. Og igen må jeg sande at det er pissesvært at finde noget sund nærende simpel mad hvis ikke man vil bruge 150 kr. i hvert fald.
Hvorfor kan jeg i engelske provinsbyer få en ægte autentisk indisk curry med masser af friske grøntsager til 50 kr, og prøver jeg asiatisk take-away i det prisleje i Ålborg, tja så får jeg en melet karry-færdigsovs med nogle spagettinudler og 4 stykker saltvandskylling.
Hvor for kan jeg i Flensborg i en lille simpel cafe købe en helt friskskåret salat med 4 slags grønt og hjemmelavet balsamicodressing, hvor fetaen rent faktisk er ægte fåreost og ikke "feta"-salattern, og prøver jeg det samme i Åbenrå - tja så får jeg lidt iceberg og lidt halvmoden tomat og så ellers en færdigdressing og måske noget dåseartiskok og billig soltørret tomat i gammel olie. Den er selvfølgelig også 30 kr. dyrere.
Hvorfor er en kebab i Amsterdam noget de laver selv og løbende griller på spyd, og hvidløgssovsen er husets hemmelighed samt familiens stolthed og der er tre slags marineret salat til - og i Odense får jeg noget oksekødstrimmel fra fryseren der smides på en gammel risteflade, en håndfuld iceberg og igen den der skod Graasten-dressing og så skulle det være 50 kr. værd.
Jeg kunne blive ved.
Selvfølgelig er der alle de små undtagelser,og der er også den helt store nydelse opefter på rigtige restauranter, men heck, de andre lande kan jo også finde ud af simpel billig mad i høj kvalitet OGSÅ I PROVINSEN.
Og vi lader os spise af med franske hotdogs og kedelige salater og kold pasta med lidt pesto til 40 kr, det er så latterligt.
tilføjet af

Jeg er tilbøjelig til at give dig ret.

- der er stof til mere kokketv.😃 og en ide til en kvik iværksætter.
tilføjet af

Fordi folk ikke vil betale for det

Problemet er at hvis der ligger et pizzaria der selv laver deres pizzaer fra bunden og et pizzaria der laver pizzaer af halvfabrikata de har købt af Danisco, Danish Crown og hvad nu på samme gade, så vælger de fleste de ensformige saml selv-pizzaer fra det sidstnævnte pizzaria fordi de koster 10 kr. mindre.
Selvfølgelig findes de, de gode steder i de større byer hvor man kan få ordentlig almindelig mad til almindelige penge. Der skal jo være en hvis omsætning før det kan svare sig.
Men uden at kende ret meget til Ålborg, skulle det da undre mig meget om ikke der fandtes et sted hvor de laver god fastfood. Måske ikke lige indisk karryret, men måske noget andet. Fra min studietid i Århus kunne jeg da huske at der var mange af den slags steder hvor de f.eks. lavede en kebab eller en pizza fra bunden, man skulle bare lige lære hvor de var.
tilføjet af

Du bliver snydt igen og igen

Selv det du tror er hjemmelavet, er købt
i en indkøbscentral for restauranter.
Kebaben er købt ind og placeret i en kebabovn.
Husets hemmelighed og stolthed er en billig
og nem håndrørt dressing.
Hvorfor kan man ikke få ordentlig mad i Danmark?
Fordi prisen for arbejdet er i bund!
I starten af 1980'erne fik en kok 350.000 kr. i løn om året, og
i 2009 får en kok ca. 276.000 kr. i løn om året. Det bevirker
en kæmpe mangel på faglært arbejdskraft. Desuden kravene
blevet nedsat ad flere omgange, så det er blevet nemmere
at komme gennem uddannelsen.
Næsten halvdelen prisen for en madvarer i Danmark er løn, og
en meget lille del er indkøb af råvaren.
tilføjet af

kan anbefale

Cafe rohde i århus, ligger to steder.
kedeligt sted at sidde men herlig mad og nok af det til få kr.
kan anbefale pastasalaten med kylling, bacon og gerne revet ost, jeg kan ikke spise mere end den lille, men kæresten nyder at spise sig total mæt i den store til 68kr.
tilføjet af

du har så evigt ret

Danmark er det man kalde en "mad-skaldespands-nation" hvor vi er fuldkommen ligeglade med hvad vi putter i munden. Et eksempel er, at vi er det største land i Europa med vores svineproduktion, og ved slagtningen, skærer vi alt det gode fra grisen af, og eksportere det til England, Tyskland, Frankrig.
Vi har bare ikke en særlig rig madkultur her i Danmark, og det skylde mange ting, men mest af alt, at vi i bund og grund alle sammen er arbejdere fra middelklassen. Og de spiser for at leve, men enlænderne lever for at spise...
mvh
tilføjet af

Så er det underligt

Det engelske køkken er så elendigt. De ødelægger de råvarer vi sender dem.
tilføjet af

Der er lidt langt fra Ålborg til Århus

i en frokostpause, men jeg sidder i Århus så tak for tippet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.