Danmark = skodmad
Jeg synes det er SÅ skuffende så svært det er at få noget gedigent mad i dette land.
Nej, holdt - jeg taler ikke dyre kreative restauranter eller fin kromad på en middag in town.
Det jeg taler om er almindelig mad til frokosten eller når man ellers skulle have brug for et nemt måltid mad til overkommelig pris.
For tiden er jeg udstationeret (igen igen) og bor på hotel. Og igen må jeg sande at det er pissesvært at finde noget sund nærende simpel mad hvis ikke man vil bruge 150 kr. i hvert fald.
Hvorfor kan jeg i engelske provinsbyer få en ægte autentisk indisk curry med masser af friske grøntsager til 50 kr, og prøver jeg asiatisk take-away i det prisleje i Ålborg, tja så får jeg en melet karry-færdigsovs med nogle spagettinudler og 4 stykker saltvandskylling.
Hvor for kan jeg i Flensborg i en lille simpel cafe købe en helt friskskåret salat med 4 slags grønt og hjemmelavet balsamicodressing, hvor fetaen rent faktisk er ægte fåreost og ikke "feta"-salattern, og prøver jeg det samme i Åbenrå - tja så får jeg lidt iceberg og lidt halvmoden tomat og så ellers en færdigdressing og måske noget dåseartiskok og billig soltørret tomat i gammel olie. Den er selvfølgelig også 30 kr. dyrere.
Hvorfor er en kebab i Amsterdam noget de laver selv og løbende griller på spyd, og hvidløgssovsen er husets hemmelighed samt familiens stolthed og der er tre slags marineret salat til - og i Odense får jeg noget oksekødstrimmel fra fryseren der smides på en gammel risteflade, en håndfuld iceberg og igen den der skod Graasten-dressing og så skulle det være 50 kr. værd.
Jeg kunne blive ved.
Selvfølgelig er der alle de små undtagelser,og der er også den helt store nydelse opefter på rigtige restauranter, men heck, de andre lande kan jo også finde ud af simpel billig mad i høj kvalitet OGSÅ I PROVINSEN.
Og vi lader os spise af med franske hotdogs og kedelige salater og kold pasta med lidt pesto til 40 kr, det er så latterligt.
Nej, holdt - jeg taler ikke dyre kreative restauranter eller fin kromad på en middag in town.
Det jeg taler om er almindelig mad til frokosten eller når man ellers skulle have brug for et nemt måltid mad til overkommelig pris.
For tiden er jeg udstationeret (igen igen) og bor på hotel. Og igen må jeg sande at det er pissesvært at finde noget sund nærende simpel mad hvis ikke man vil bruge 150 kr. i hvert fald.
Hvorfor kan jeg i engelske provinsbyer få en ægte autentisk indisk curry med masser af friske grøntsager til 50 kr, og prøver jeg asiatisk take-away i det prisleje i Ålborg, tja så får jeg en melet karry-færdigsovs med nogle spagettinudler og 4 stykker saltvandskylling.
Hvor for kan jeg i Flensborg i en lille simpel cafe købe en helt friskskåret salat med 4 slags grønt og hjemmelavet balsamicodressing, hvor fetaen rent faktisk er ægte fåreost og ikke "feta"-salattern, og prøver jeg det samme i Åbenrå - tja så får jeg lidt iceberg og lidt halvmoden tomat og så ellers en færdigdressing og måske noget dåseartiskok og billig soltørret tomat i gammel olie. Den er selvfølgelig også 30 kr. dyrere.
Hvorfor er en kebab i Amsterdam noget de laver selv og løbende griller på spyd, og hvidløgssovsen er husets hemmelighed samt familiens stolthed og der er tre slags marineret salat til - og i Odense får jeg noget oksekødstrimmel fra fryseren der smides på en gammel risteflade, en håndfuld iceberg og igen den der skod Graasten-dressing og så skulle det være 50 kr. værd.
Jeg kunne blive ved.
Selvfølgelig er der alle de små undtagelser,og der er også den helt store nydelse opefter på rigtige restauranter, men heck, de andre lande kan jo også finde ud af simpel billig mad i høj kvalitet OGSÅ I PROVINSEN.
Og vi lader os spise af med franske hotdogs og kedelige salater og kold pasta med lidt pesto til 40 kr, det er så latterligt.