Rønnebærene forsvandt, men den sidste med linket vil jeg lige give dig igen. Appelsinen husker du vel selv, samt citron/chili.
http://www.engelund.dk/de-gode-sider_mad-og-drikke/snapseurter/index.htm
Rønnebær-snaps & -likør
Rønnebær har en række fortrinlige egenskaber, der gør den yderst formålstjenlig til konservering, såvel på flaske som på små geleglas. Herved kan vi sikre os energi og konserveret solskin til de kolde korte vintermåneder.
Den efterfølgende vejledning er baseret på gamle overleverede opskrifter og recepter, der har sikret vor forfædre et godt liv og tilvejebragt hygge og varme i frosttunge vinteraftener.
Rønnebærsnaps
Anvend de modne røde bær.
Bærrene plukkes i oktober efter at de har fået frost. Alternativt kan de lægges i fryseren i et par dage. Frosten bevirker, at rønnebærrene får en mere sødlig smag.
Fyld bærrene på et glas eller i en krukke.
Fyld krukken eller glasset ca. 2/3 op og hæld derefter Brøndum-snaps over bærrene.
Snapsen skal nu trække i omkring 6 uger, hvorefter den antager en flot rød klar farve.
Essensen filtreres gennem en sigte eller et kaffefilter, hvorefter den fortyndes med Brøndums snaps til en passende smag.
Den nylavede rønnebærsnaps kan herefter umiddelbart nydes, men den vinder ved yderligere lagring.
Lad den færdige snaps trække i mindst en måned.
Rønnebærlikør
Ingredienser:
- 1-2 dl rønnebær
- 35 cl 45 % brøndum snaps
- ¼-½ glas honning el. ca. 1-2 dl sukker
- ¼-½ vanillestang
Rønnebærrene plukkes efter en frostnat (eller lægges et par døgn i fryseren).
De rensede bær og vanillestykket hældes på en flaske eller i en krukke.
Honning puttes i og snaps hældes over.
Lad det hele stå og trække i 2-6 uger, hvorefter bær og vanille sies fra.
Honning kan erstattes af en sukkerlage, hvor sukkeret smeltes i ganske lidt vand.
Anvender du sukkerlagen, så tilsæt den først når rønnebør og vanille sies fra.
Lad derefter blandingen stå og trække i flere måneder.